Работната сила на Samsung намаля за първи път от 5 години

Броят на служителите на Samsung намалява за първи път от пет години. От компанията обаче казват, че тези съкращения не са част от план за реорганизация, съобщава siliconvalley.com.

Южнокорейският електронен гигант е най-големият производител на чипове за памети и на телевизори с плоски екрани в света. От 30-и септември работната сила на компанията е намаляла с 1630 души в сравнение с предните шест месеца, показва финансовия доклад на гиганта.

От Samsung твърдят, че тези напускания на служители са били доброволни, а не част от мащабна реконструкция. В края на третото тримесечие южнокорейската фирма е имала 85 269, докато в края на март този брой е бил 86 899. От напусналите през този период 2379 души 1447 са били офис служители, докато останалите 932 са били заети в производството. През същия период в компанията са постъпили 749 души.

Друг интересен факт е, че сред напусналите има и 15 мениджъри. Анализаторите обаче се притесняват все повече за растежа на Samsung, след като печалбите на компанията намаляха през първата половина на годината, наред с пренатрупване и спад на цените на пазара за компютърни памети.

От Samsung съобщават, че печалбите на компанията през тримесечието, завършило на 30-и септември, са се увеличили при мобилните телефони и при телевизорите с плоски екрани.

Коментар