Устройство предава от iPhone към телевизор безжично

Потребителите на iPhone, iPad и iPod touch могат лесно да гледат съдържанието от техните мобилни устройства на голям екран

Потребителите на iPhone, iPad и iPod touch могат лесно да гледат съдържанието от техните мобилни устройства на голям екран

Компания от Ню Йорк пусна на пазара джаджа, която позволява безжично предаване на съдържание от iOS смартфони, таблети и плейъри към телевизор.

Устройството на Hammacher Schlemmer се включва към HDTV и може да приема видео, аудио и игри от епълските iPhone, iPad или iPod touch. Не бързайте обаче да изхвърлите приставката Apple TV, защото тази джаджа макар и по-скъпа предлага по-малко възможности.

Но все пак подобно устройство е едно удобно допълнение към домашните системи за развлечение. Показва съдържанието дори в два режима – портрет и пейзаж, в зависимост от ориентацията на източника.

Wireless iPhone to TV Converter” се свързва към не-HDMI екрани чрез включения в комплекта USB кабел

Wireless iPhone to TV Converter” се свързва към не-HDMI екрани през USB интерфейс

Наречено „Wireless iPhone to TV Converter”, устройството се явява безжичен приемник, който превръща телевизора в монитор за iPhone, iPod touch или iPad. То се свързва към iOS устройствата през Wi-Fi и предава към телевизора цялата информация от екраните им – игри, телефонни обаждания, видео конференции и музикални плейлисти.

Цената на конвертора е съизмерима с тази на Apple TV – близо 100 долара. Устройството се свързва към не-HDMI екрани чрез включения в комплекта USB кабел. Поддържа Miracast за Android устройства и DLNA на iOS хардуер.

Коментар