Google с поредна инвестиция в слънчева енергия

Google вече е наляла вече над 1 милиард долара в соларни проекти с общ капацитет от над 2GW

Google вече е наляла над 1 милиард долара в соларни проекти с общ капацитет от над 2 гигавата

Google продължава да инвестира милиони долари във възобновяема енергия. Наскоро интернет гигантът вложи 103 млн. долара в 265,7-мегаватов проект на име Signal Mount Solar в Калифорния.

Соларният разработчик Silver Ridge Power обяви, че Google е станал партньор на проекта, който в момента е в процес на изграждане в Империал Каунти. Очаква се той да започне да функционира пълноценно през следващата година, съобщи GreenTech.bg.

Съгласно дългосрочния договор на Silver Ridge Power, енергията, произведена от соларното съоръжение, ще се продава на San Diego Gas & Electric Company.

Сделката е 13-тата по ред  инвестиция на Google във ВЕИ мощности от комунален мащаб –корпорацията вече е наляла вече над 1 милиард долара в проекти с общ капацитет от над 2GW.

Койо Ако-Асаре, ръководител на звеното за корпоративни финанси на Google, коментира, че новата сделка отразява „постоянения ангажимент на компанията към индустрията на възобновяемите енергийни източници”. Той също така даде знак, че тенденцията ще продължи. „За първи път Silver Ridge Power си партнира с технологична компания. Надяваме да имаме повече такива партньорства в бъдеще”.

Коментар