Благотворителна „Работилница за светлина“ събира средства за деца със специфични потребности

На 6-ти ноември (сряда) от 15:30 до 18:30 и на 9-ти ноември (събота) от 14:30 до 17:30 в Бест Уестърн Хотел ЕКСПО София ще се проведе благотворителна работилница за лампи, ръководена от Николай Табаков. Инициатива се организира от сдружение „Дете и пространство“ и цели да помогне на 14 деца с физически и психически затруднения, настанени в двата центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в  София. Със събраните средства ще бъдат осигурени повече обгрижващи специалисти (рехабилитатори и терапевти), както и възможности за социална интеграция на децата извън домовете.

“Работилница за светлина” е мястото, където с помощта на метална рамка, хартии, лепила, кабели и крушка участниците ще сътворят собствена, уникална лампа, която има благотворителна стойност от 150 лева. За нея всеки участник ще получи удостоверение за дарение и благодарствена грамота.

“Ние вярваме, че всяко дете е личност с достойнство и трябва да бъде ценено и уважавано. Всяко дете трябва да има шанс да се развива, да се радва на живота и да достигне своя пълен потенциал. Чрез комплексни интердисциплинарни услуги и индивидуален подход ние създаваме за тези деца пространство за творчество, изява и развитие, за техните семейства – среда за подкрепа, споделяне и израстване, а за специалистите, работещи с деца – възможности за обмен на опит, сътрудничество и изграждане на професионалния капацитет. Вие можете да ни подкрепите в това да разгърнем широко пространството за развитие на децата със специални потребности!”, споделя Ангелина Даскалова, координатор проекти в Сдружение “Дете и пространство“.

Повече за Сдружение “Дете и пространство“

Сдружение „Дете и пространство“ предоставя реална подкрепа и реална надежда на деца в риск и деца със специфични потребности и техните семейства. Сдружението възниква като резултат от работата на изследователската интердисциплинарна лаборатория, създадена в рамките на френско-българския обучителен проект “Да растеш без родители”. Десетгодишното присъствие на „Лекари на света“ в България, изградените методи и връзки и изводите за необходимостта от реформа в системата на грижа за децата и семействата довежда до раждането на Сдружението в сърцето на мрежа от професионалисти с натрупан опит в работата с деца в риск и техните семейства.

Николай Табаков е добрият дух на десетки ателиета за ръчно изработени лампи, ръководител на творчески “тийм-билдинги” за утвърдени компании, музикант (барабани и тарамбуки) и участник в редица музикални проекти. Работи и с перкусионна група за деца в риск.

За контакти и заявяване на участие в „Работилница за светлина“: Светлана Тодорова, Т: 0877929529, Е: svetla.bt@gmail.com, child.space@abv.bg, www.childandspace.com