Българска фирма пусна уникална услуга в САЩ

Българската ИТ компания Платфарм ООД пусна в САЩ нова глобална SMS услуга, която е първа по рода си, твърдят от разработчика на уеб базирани приложения. Услугата позволява на потребителите на мобилни телефони да получават един или повече файла само с изпращане на код през SMS.
Наречена PRIMIRO, уникалната услуга стартира официално след 2-месечен тестов период. Чрез нея аудиторията на печатни и електронни медии може незабавно да поиска и споделя електронно копие на дадена статия, продуктова брошура, мултимедийна презентация, фирмен каталог или видео.
Услугата поддържа онлайн библиотека, както и доставка на информация на посочен електронен адрес. Данните достигат до потребителя след като бъде изпратен SMS от мобилен телефон, уточниха от българската компания.
Очаква се новата услуга да помогне на печатните и електронните медии в конкуренцията с Интернет. Телевизионните компании, списанията и вестниците днес имат и онлайн присъствие. Интернет медиите обаче се контролират от гиганти като Google и Yahoo, които прибират по-голямата част от печалбата, идваща от онлайн реклама, посочват от Платфарм.
По презумпция интернет потребителите могат лесно да съхраняват, организират и споделят информацията, която откриват онлайн в глобалната мрежа. Когато обаче те четат вестници, гледат телевизия или слушат радио, досега не беше възможно да поискат допълнителна информация или да я споделят с останалите.
Към момента услугата на Платфарм има над 4000 регистрирани потребители, основно от САЩ и Норвегия, с над 35 000 SMS заявки за доставка на файлове и съдържание. PRIMIRO предоставя на печатните и електронните медии рекламен инструмент, ефективен по отношение на разходите, твърдят от разработчика.
Това е един от методите за достигане до потребители, които се интересуват от продукт на дадена медия. Интересът на потребителя е гарантиран, тъй като той не просто е „натиснал” линк към продукта в Интернет, а е изпратил SMS, смятат от Платфарм.
Проектирането и разработката на услугата и технологията са изцяло дело на екипа на Платфарм ООД в България. Към момента PRIMIRO е достъпна за над 200 мобилни оператора в Северна, Южна Америка и Европа, като плановете на компанията са за експанзия в Азия в средата на 2008-ма година.

Коментар