Surface 2 излезе на световния пазар

Surface Pro 2 предоставя 10,6-инчов FulHD екран и работи под управление на Windows 8.1 Pro

Surface Pro 2 предоставя 10,6-инчов Full HD екран и работи под управление на Windows 8.1 Pro

Новото поколение таблети на Microsoft вече е в продажба на пазарите в 21 страни по света. Очаква се скоро партньорите на компанията да предложат Surface 2 и на други пазари.

Surface 2 е достъпен за покупка онлайн и в магазините на цени, започващи от $449 (€328) за версията с 32 GB. Върховият модел Surface Pro с 512 GB вградена флаш памет струва $1799 (€1315).

Microsoft лансира новия си продукт като „най-продуктивния таблет на планетата”. За сравнение, лаптопите не са толкова тънки и леки и не могат да работят цял ден на батерия, посочват от компанията.

Surfface 2, от друга страна, не е само таблет – устройството разполага с удобна клавиатура и Microsoft Office за пълноценна работа. Ето защо Microsoft казва за него, че не прилича на нито едно от познатите досега устройства.

Microsoft лансира новия си продукт като „най-продуктивния таблет на планетата”

Microsoft лансира новия си продукт като „най-продуктивния таблет на планетата”

Surface Pro 2 предоставя 10,6-инчов Full HD екран и работи под управление на Windows 8.1 Pro. В основата на таблета е новият процесор Intel Core i5 Haswell с тактова честота 1,6 GHz. Устройството разполага с две камери – 3MP и 5MP, порт  USB 3.0, безжични модули Bluetooth 4 и Wi-Fi. Цените започват от $889 (€665) за версията с 64 GB, а времето за автономна работа достига 10 часа.

Моделът Surface 2 има същия екран, портове и безжични модули, но стъпва на процесор Nvidia Tegra 4 с тактова честота 1,7 GHz и операционна система Windows RT 8.1. Предлага се с предварително инсталиран пакет Office 2013 RT и в два варианта – с 32 GB и 64 GB.

Коментари по темата: „Surface 2 излезе на световния пазар”

добавете коментар...

  1. Георги

    А кога се очаква продуктът да навлезе и в българският пазар?
    И възможно ли е в момента да си го поръчам от вън, примерно от САЩ или от Англия и да ми го докарат до тука

  2. Мдааа

    “Microsoft: Такъв продукт досега потребителите не познават”
    като гледам цената на pro-то което единствено си заслужава ($1799) май няма и да се запознаят. 🙂

Коментар