HP предлага по-голяма гъвкавост и ефикасност на блейд сървърите

HP представи технологии за виртуализация и управление на ресурсите, които ще помогнат на потребителите да оптимизират своите ИТ операции и така да намалят значително разходите си, както и да подобрят гъвкавостта и енергийната си ефективност.
Основани на водещата HP BladeSystem c-Class инфраструктура – портфолиото от сървъри, системи за съхранение, мрежи, софтуер за управление и технология за захранване и охлаждане – новите предложения бележат следващия етап от стратегията на HP за модулни, интегрирани, автоматизирани информационни центрове, които намаляват времето за администрация и освобождават ресурси за нуждите на предприятията.
Сред предложенията на компанията е и HP Virtual Connect Enterprise Manager, който подобрява ИТ процесите, като позволява възможностите на технологията HP BladeSystem Virtual Connect да бъдат използвани от всички блейд системи в информационния център.
Технологията Virtual Connect позволява на потребителите да настроят мрежовите и сървърните си връзки веднъж, след което да добавят, местят, заменят или надграждат сървъри за минути. Новият Enterprise Manager позволява на ИТ администраторите да управляват и следят тези връзки в 100 c-Class блейд-шасита (до 1600 блейд сървъра) от една единствена конзола.
Чрез динамичното преместване на сървърни връзки в информационния център или до отдалечени сайтове, потребителите могат ефективно да се справят с увеличения обем работа и системните изисквания. Освен това, новият софтуер може да се управлява от един-единствен системен администратор, което намалява времето за администрация и в същото време позволява по-добра отчетност и по-малко конфликти на конфигурацията.
Според IDC, нововъведенията на HP в областта на виртуализацията, управлението, захранването и охлаждането са спомогнали компанията да заеме челното място по приходи и продажби на пазара за блейд сървъри. През последната година компанията продаде над 150 хил. сървъра с Virtual Connect, а сега тези системи могат да се подобрят чрез възможностите, предлагани от HP Virtual Connect Enterprise Manager.
Управление на реални и виртуални среди
HP предлага и нови и подобрени решения, базирани на HP Insight Control за управление на реални и виртуални среди:
·            HP Server Migration Pack Universal EdiТion вече съчетава виртуалните и реалните миграции в едно-единствено решение, което намалява времето за миграция на HP ProLiant и BladeSystem сървъри. Новата „функция за автоматична миграция” спомага за автоматизирането, планирането и изпълнението на множество миграции наведнъж, като се очаква да предлага поддръжка и за CИТrix XenServer™, Microsoft® Virtual Machines, Oracle® VM и VMware.
·            HP Virtual Machine Management Pack 3.0, друго ключово предложение от портфолиото Insigh Control, позволява централизирано управление на CИТrix XenServer, Microsoft Virtual Machines, Oracle VM и VMware. Решението намалява сървърните прекъсвания посредством новото приложение, сигнализиращо за възможни предстоящи проблеми, което може да прехвърли виртуалните машини преди настъпването на самия хардуерен срив.
·            HP PolyServe Software for Microsoft SQL Server консолидира обемни SQL среди в един-единствен клъстър, позволявайки на потребителите да управляват всички системи от едно място, да добавят и възстановяват множество решения и да предлагат бизнес приложения с по-бързо и с подобрена надеждност.
Технологията на HP за автоматизация на информационни центрове, придобита от Opsware автоматизира управлението на ИТ инфраструктурата и оценява влиянието на промените, като в същото време предлага единен поглед върху всички инфраструктурни елементи на дадено приложение. HP планира да интегрира платформата за автоматизация на Opsware в съществуващите си решения за управление, съчетавайки хардуерните и софтуерните ресурси в едно, за по-нататъшна автоматизация на информационни центрове.
Енергийна ефективност в информационния център
Разходите по охлаждането на един информационен център могат да надминат разходите по захранването на инсталациите. В наскоро проведено изследване, например, се твърди, че в повечето информационни центрове по света, 60-70% от изразходваната енергия е свързана с охлаждането на ИТ системите.
Новият HP Power Distribution Rack контролира трифазно разпределение на енергията между редица от сървърни шасита за по-ефективно доставяне на енергията където и когато има най-голяма нужда от това, предлагайки значителни екологични предимства и намаляване на разходите. Предложението позволява на ИТ мениджърите:
·            Да осигурят захранване на цяла редица сървърни шасита и да променят енергийното разпределение спрямо своите нужди;
·            Да не допускат пренатоварване на системата и да разрешават проблемите бързо с енергийно-ефективната технология HP Thermal Logic; и
·            Да намалят броя кабели, като по този начин избегнат възможностите за грешки и спад в захранването, използвайки един комплект от кабели за всяка редица шасита.
Новият HP Rackmountable Parallel 3 Phase UPS предлага най-високото ниво на защита, като в същото време отделя наполовина по-малко топлина от сходни конкурентни предложения. Уредът позволява на свързаните компютри да запазят работата си и задейства изключване на системата в случай на загуба на енергия, след което я възстановява с технологията Thermal Logic, за да гарантира непрекъсната работа на системата.
Сравнен с други, по-малко ефективни конкурентни предложения, новият трифазен UPS на HP може да спести над хиляда долара на година от разходите по захранване и охлаждане за един 12-киловатов модел и над 6 хил. долара за конфигурация от 60 киловата.

Коментар