Централизиран печат в офис среда с Konica Minolta bizhub C650

Специалните характеристики на Bizhub C650 са впечатляващи: технологии от последно поколение насочващи стандартните функции на устройството принтиране, сканиране, копиране и изпращане на факс към невероятно изпълнение и в мрежа. Като част от новата стилна линия продукти InfoLine (bizhub C451 и C550), bizhub C650 въвежда нови стандарти в полето на централизираният печат в офис среда. Това е гъвкаво устройство за потребители с голям тираж и отдели с централизиран печат, комбиниращи висока скорост, 100% производителност и впечатляващо качество.
С новия bizhub C650 потребителя получава не просто стилно устройство, а надежден многофункционален център, комбиниращ най-новите технологии. Благодарение на ново поколение Emperon контролер, устройството лесно се интегрира в почти всяка мрежова или като цяло ИТ среда. Bizhub C650 постига невероятна скорост при А4 документи от 50 цветни и 65 черно-бели страници в минута, което го превръща в най-бързото устройство за класа си. Режещият като бръснач текст, цветовете и фините линии, са характерно качество на Simitri HD полимеризиран тонер. Тонерът се топи при ниски температури, благодарение на induction heating технологията и резултатът е повишена енергийна ефективност и повече възможности за работа с различни медии.
“Натоварените работни среди и централизираните печатни отдели не трябва да търсят повече. Bizhub C650 комбинира производителност, цветове с невероятно качество, висока скорост на цветен и черно-бял печат. Темпото на работа и многостранните способности, превръщат устройството в най-подходящият помощник”, казва Олаф Лоренц, Мениджър Продуктов Маркетинг Konica Minolta Business Solutions Europe.
Като част от гамата иновативни характеристики, които предлага новата bizhub C650 се включва двойно-лазерен модул за поддържане на висока производствена скорост и най-голяма прецизност; комбинация от „еднократен RIP – многократно отпечатване”, функцията Multi-job, която поддържа продължително производство дори за най-обстойните принтирания 
Стандартният входящ капацитет за хартия на bizhub C650 може да се увеличи от 3,650 страници до 6,650 страници, за да изпълнява големи заявки, без да е нужно прекъсване. Възможни са до 6 различни източника на хартия или 6 различни типа медии, които да се сложат. Bizhub C650 да работи с медиа A3+ размер и с тегло 300 г/м². Производителността на двустранните заявки е 100% , както за черно-бял, така и за цветен печат.
Зареждането с хартия и тонер става в работен режим на устройството, което свежда моментите на „стоене без работа” до минимум. Автоматичната ротация на документите и автоматичната смяна на източника за хартия помагат за по-ефективното изпълнение на заявките.
Щедрите функции на скенера на bizhub C650 включват scan to email, FTP, SMB и потребителска кутия, плюс TWAIN сканиране. Скоростта е 75 оригинала в минута, а възможните формати са multi-page PDF, JPG и TIFF. Възможно е изпращане на факс или мейл до много дестинации и същевременно архивиране на данните в потребителска кутия, SMB или FTP.
Останалите специални функции на bizhub C650 постилат пътя към свободен креативен и гъвкав начин на работа. Това има значение за производството на разнообразни документи от типа на листовки, брошури и мейлинги.
Bizhub C650 е фокусирана върху напълно автоматизираното производство на най-разнообразни документи. Полезни опции за обработка на документите след печат съпровождат и без това многопрофилната bizhub C650: опция модул за брошури, която позволява сгъване и централно подшиване на едновременно 80 страници; изцяло автоматизирано сгъване, подшиване и перфориране – подходящо за ръководства, отчети и разширена документация; печат върху подложка, функции миксмедия – бели и цветни листа от различни тави, и миксплекс – едностранен/двустранен печат – превключване между операциите, вмъкване на страница, глава и режим на постер; Letter-сгъване, използвано при фактури, мейлинги и други писма за мигновенно разпращане.
Потокът на информация може да се оптимизира с помощта на разработената функция Кутия (Box) на вградения твърд диск на bizhub C650. Потребителската кутия значително улеснява функции като съхранение, архивиране, споделяне на сканирани, принтирани, копирани или изпратени по факс документи, както и повторното им изпращане. Устройството осигурява гъвкаво управление на информацията в 1,000 кутии, за до 3,000 документа или 10,000 страници. Потребителските кутии мога да бъдат защитени с потребителско име и парола за персонално разпознаване или използване от група потребители.
PageScope Web Connection осигурява лесния достъп и редактиране на съхранените в потребителската кутия документи, с помощта на опростен броузър интерфейс.
Защитите и лекото управление са налице чрез различни функции като биометрично разпознаване на пръстови отпечатъци на потребителите и безконтактни IC карти за персонално разпознаване. На разположение са PageScope помощни задания за управление, за оптимизиране потока на работа в мрежата, обща поддръжка и преглед на разхода. Стандартно към bizhub C650 се доставят и PageScope Account Manager, Netcare, Data Administrator и Box Operator. Account Manager е интернет базиран модул за отдалечено управление на устройството. За да се спестят действията на администратора и да се подобри производителността, bizhub C650 е допълнително оборудвана с PageScope Netcare – софтуер на Konica Minolta за работа на устройството в мрежа. Data Administrator е синоним на модерно управление на акаунти и информация, като напр. опростяване на програмирането на Email адреси и потребителски акаунти. Освен описаните екстри, Bizhub C650 работи с модерният IPv6 интернет протокол & IPsec функция за сигурност.
Възможности за още по-добро обслужване на устройството предлага CS Remote Care дистанционна система за диагностика. Системата осигурява проактивен и много гъвкав режим на сервизиране на устройството, поддържайки леки и неангажиращи условия, като намалява прекъсванията по време на изпълнение на заявка и увеличава потенциала на системата. Принипът на работа е всяка информация, отнасяща се до устройството автоматично да се изпрати до сервиза на Konica Minolta, без да има нужда от намеса на потребителя.
Bizhub C650 е комбинация от иновативна технология, актрактивен дизайн и многостранно обслужване, което поставя устройството сред второ поколение bizhub многофунционални цветни центрове, към които принадлежат и другите представители на InfoLine дизайна bizhub C550 и C451.

Коментар