Светът лудна по BBM за iOS и Android

bbm-insМобилното приложение BlackBerry Messenger (BBM) предизвика истински фурор. Над 10 милиона потребители са свалили „убиеца” на SMS през първите 24 часа, откакто софтуерът на BlackBerry е достъпен за двете най-популярни мобилни платформи – iOS и Android.

BlackBerry Messenger се предлага безплатно и за двете платформи, като само за едно денонощие стана най-сваляното приложение в повече от 75 страни, вкл. САЩ, Великобритани и Канада, където, по информация от BlackBerry, нейният продукт бележи най-доброто представяне за мобилно приложение в рамките на един ден.

Канадският разработчик не изнася данни за съотношението между свалянията за iOS и Android, но според статистиката на Google Play, инсталираната база на BBM за Andoid е между 1 и 5 милиона, което предполага повече сваляния за iOS. Приложението има средна оценка 4,2, при максимална 5, като близо 80 000 от гласувалите общо 118 000 са му дали максимална оценка.

За сравнение, потребителите на App Store в САЩ оценяват приложението средно с 4, а във Великобритания – с 3 точки по петобалната система. В родната Канада пък потребителите дават на BBM средна оценка 3,5.

Досега BBM беше достъпно за устройствата BlackBerry. Компанията, която се бори за оцеляване на трудния пазар за смартфони, реши да популяризира приложението и за останалите мобилни платформи, като й остава да намери начин за монетизиране на огромния интерес към него. BlackBerry дори създаде дъщерна компания, която ще се посвети изцяло на проекта BBM.

Коментар