Ericsson обяви състезание за мобилни приложения

Темата на състезанието през 2014 г. е „Приложения за работното място” в подкрепа на визията на Ericsson за Свързано общество

Темата на състезанието през 2014 г. е „Приложения за работното място” в подкрепа на визията на Ericsson за Свързано общество

За пета поредна година Ericsson обяви глобално състезание за мобилни приложения за iOS и Android платформи. Надпреварата е отворена за студенти, както и за малки и средни компании от цял свят, съобщи шведската компания.

Състезанието Ericsson Application Awards 2014 е в две категории – една за студенти, и една за малки и средни компании с по-малко от 100 служители. Темата през 2014 г. е „Приложения за работното място” в подкрепа на визията на Ericsson за Свързано общество, в което, чрез комбинация от мобилност, широколентова връзка, облак, приложения и услуги, всичко и всички са свързани.

Идеята е да се отключи потенциалът на приложенията в работното ежедневие, така че хората да станат по-иновативни, да работят заедно и да балансират живота си извън работа. Предвидени са първа награда в размер на 25 000 евро, втора награда от 10 000 евро и специална награда за иновации, подкрепящи концепцията Technology for Good на Ericsson. Класиралите се от 3-то до 10-то място ще получат дипломи и сертификати.

През 2013 г. общо 192 отбора от 52 държави взеха участие в състезанието, а през 2012 г. броят им беше 143, сочи статистиката на Ericsson. Победителят в категорията за студенти през 2013 г. беше португалското приложение GreenSpark – решение за енергийна ефективност с глобално действие. В категорията за компании победител стана приложението TboxApps от Великобритания, базирано на модели за използване на достъп до мигновени съобщения и незабавна помощ.

Коментар