Училище прави конкурс за хакери

Училищен комплекс в Палм Бийч, Флорида, организира конкурс за хакери, за да тества новата си система за сигурност. Всеки, който пробие защитата, ще получи като подарък безжичен маршрутизатор, става ясно от различни публикации в интернет.
Наскоро училището модернизира системата си за сигурност, като похарчи за нея 1,5 милиона долара. Ръководството беше принудено да предприеме тази мярка, след като ученици успяха да пробият системата и да променят оценките и ведомостите за посещение на занятията.
От обявяването на конкурса всеки ден се регистрират средно по 16 хиляди хакерски атаки, дори и от Китай, съобщава директорът по сигурността на училището.
Напоследък Китай е трън в очите на американската администрация, която го обвинява в умишлени кибер атаки. Официален доклад на властите в САЩ дори сравни възможните последствия от кибер атаките с тези, които биха предизвикали оръжията за масово поразяване.
Служителите в училищния район получават седмично по около 100 хиляди електронни писма, от които 80% са потенциално опасни или спам.
Досега обаче нито една атака не е преодоляла защитата. Потребителите на системата за задължени да променят паролите си за достъп на всеки два месеца.

Коментар