НЕТ ИС САТ получи трети по ред сертификат по стандарта ISO 9001:2000

НЕТ ИС САТ за втори път премина успешно процеса по ре-сертифициране за стандарта за качество ISO* 9001:2000. Сертификацията се извършва от независим консултант или експерт, който оценява детайлно всички процеси, протичащи във фирмата. Консултант на НЕТ ИС САТ е един от лидерите в тази сфера – компанията MoodyInternational, а издаденият сертификат е валиден за 3 години напред.
НЕТ ИС САТ е една от първите компании в Интернет бранша, която през ноември 2001 получава първия си сертификат за качество след проследяване отблизо на всички настоящи процеси и процедури в компанията. Предимството, което дава сертификатът, е потвърждение на високото ниво на качество на предлаганите услуги и на ефективното провеждане на работния процес. Едновременно с това ISO 9001:2000 дава сигурност на клиентите, че предлаганият продукт e съобразен с очакванията на потребителите. Това е възможно, защото в исторически план стандартът ISO 9001:2000 е създаден след прецизно определяне на изискванията на потребителите и въз основа на това лесно може да се оцени дали организацията отговаря на тях.
„Сертификатът ни дава предимство пред конкурентите, а също допринася за допълнителната мотивация на екипа да поддържа високото качество на работа. Той е също така и отговорност, защото името ни ще бъде цитирано като пример за надеждни продукти и услуги“ – коментира Боян Йосифов, Изпълнителен директор на НЕТ ИС САТ. 
Сертификатът идва и като своеобразен подарък за 10-тия рожден ден на компанията, който бе отбелязан по-рано през ноември.
НЕТ ИС САТ е основана през 1997 г. и е част от ВМ Финанс Груп (http://www.vmfgroup.com/). Компанията разполага със собствена оптична градска инфраструктура на територията на София. НЕТ ИС САТ има лицензии за предоставяне на достъп до Интернет и фиксирани телефонни услуги, като предлага телекомуникационни решения, както за бизнес компании, така и за домашни потребители. Към момента във фирмата работят над 100 служители, като тяхната средна възраст е 25 години.

Коментар