Рокада в D-Link ще засилва позициите на компанията в Европа

Мрежовмата компания DLink назначи нов вицепрезидент за корпоративния сектор за Европа. Дейв Смит ще отговаря за пазарните позиции и разширяването на D-Link на Стария континент, съобщиха от българския офис на компанията.
Заедно с мениджърския екип на DLink, фокусът на неговата работа ще бъде върху увеличаването на пазара на бизнес решенията и услугите на компанията за корпоративния сектор. Смит ще ръководи операциите от европейската централа на D-Link в Лондон.
Преди да се присъедини към DLink, Дейв Смит е бил част от екипа на Swyx Solutions, където отговаря за маркетинговите активности на корпоративния и технологичния пазар на компанията в световен мащаб. На тази позиция новият вицепрезидент на D-Link успява да наложи Swyx Solutions като един от европейските лидери в областта на решения за IP телефония за малкия и средния бизнес и спомага за утрояване на бизнеса на компанията в ЕМЕА за двегодишен период.
По-рано Смит работи като директор на ЕМЕА маркетинг за Cisco Systems. През този период той заема различни висши управленски позиции в маркетинга и продуктовия развой и успешно налага технологичните иновации на компанията в ЕМЕА региона.
Преди да стане част от екипа на Cisco Systems, Дейв Смит работи 11 години в Nortel Networks, заемайки важни технически и маркетинг позиции за ЕМЕА региона.
Дейв Смит има почетен диплом по електроника и инженерство от университета в Брадфорд и магистърска степен от университета в Рединг.

Коментар