Интертръст Холдинг внедри иновационно решение за комуникации

Системният интегратор eFellows приключи мащабен комуникационен проект в Интертръст Холдинг БГ ЕАД, стана ясно на пресконференция в София.
Решението включва изграждане на мрежова инфраструктура, частна виртуална мрежа (VPN), call manager, интелигентни комуникационни приложения и защита от спам, вируси и хакерски атаки. В проекта са използвани технологии на Cisco, Barracuda Networks и Aladdin, много от които за първи път се прилагат в България, уточниха от eFellows.
Холдингът, който обединява фирми за производство и търговия с метали, наскоро пусна в действие и ERP система в пет от заводите си.
На пресконференцията eFellows постави акцент върху технологията eToken от компанията Aladdin. Това все още ново за пазара у нас решение е насочено към банки и други финансови организации, които имат нарастваща нужда от мобилност на своите служители и едновременно с това – от повишаване на сигурността.
Именно мобилността се превръща в един от основните фактори за успех на съвременния бизнес, който все по-често изисква сигурен отдалечен достъп до всички важни фирмени ресурси по всяко време независимо къде се намират служителите, посочиха от eFellows. Идеята е да се постигне максималното с минимални усилия.
Платформата eToken дава възможност за стандартизация с минимални разходи за внедряване и управление. Решението позволява аутентикация на потребителите, когато се логват към защитените мрежови ресурси едновременно, поддържайки технология за смарткарти, PKI и стандартно логване на Microsoft (GINA API), като съхранява потребителските пароли и права за достъп.
eToken може да се интегрира лесно с VPN системи и поддържа множество VPN методи за аутентикация, включително “one-time passwords” и “digital certificates”. Освен това eToken позволява аутентикация, когато се достъпват защитени уеб ресурси и при подписване на цифрови транзакции.

Коментар