ТрансТелеком възложи голяма WiMAX поръчка на Huawei

ТрансТелеком възложи голяма поръчка на китайския производител Huawei Technologies за доставка на оборудване за изграждане на WiMAX мрежа, съобщиха от оператора.
С новото оборудване ТрансТелеком ще разшири съществуващата WiMAX мрежа за предлагане на безжични широколентови услуги на бизнеса и частни потребители.
Договорът между Huawei и ТрансТелеком предвижда доставка на цялостно WiMAX оборудване, вкл. сървър за достъп до услуги през мрежата (ASNGW), 120 базови станции и крайно оборудване. Предвижда се също така цялостно надграждане на съществуващата комутационна система с цел внедряване на пълната мобилна WiMAX версия през следващата година.
Huawei е втори доставчик на WiMAX оборудване за ТрансТелеком, уточни Джон Мънъри, председател на борда на директорите на оператора.
“”Проведохме обстойни тестове на тяхната технология на базова станция в Благоевград. Изпитанията бяха много успешни и покриха всичките ни очаквания. По-специално постигнахме едни от първите, демонстрирани в Европа, прехвърляния на трафик от една базова станция към друга, допълни Мънъри.
Доставката на новите базови станции към ТрансТелеком ще започне от декември тази година. Инсталирането ще бъде поетапно с по 20 базови станции на месец в големите градове в страната като София, Пловдив и Варна, уточниха от оператора.

Коментар