500 души учат безплатно в Академията на Телерик

Две трети от възпитаниците на Академията започват работа в рамките само на 1 месец след края на програмата

Две трети от възпитаниците на Академията на Телерик започват работа в рамките само на 1 месец след края на програмата със стартови заплати над средното възнаграждение в България

500 курсисти започват безплатно обучение по софтуерно инженерство в „Академията на Телерик” тази есен. Те бяха избрани от общо 1500 кандидати, като за едно място тази година се бореха трима души, съобщиха от Телерик АД.

По време на обучението си курсистите ще изучават актуални технологии за разработка на уеб, десктоп и мобилни приложения и ще развиват практически умения, които ще са им полза при реализацията в българската ИТ индустрия.

Стартовите заплати на повечето участници в Академията на Телерик надвишават средното възнаграждение за България

Стартовите заплати на повечето участници в Академията на Телерик надвишават средното възнаграждение за България

Академията на Телерик е инициатива за алтернативно ИТ обучение в България, с 35 курса, над 19 хиляди регистрирани потребители в онлайн системата и с повече от 1600 видео лекции, гледани над 1,1 милиона пъти. От 2009 г. до днес над 2060 курсисти са преминали присъствено през образователната програма на Телерик АД. Всяка година между 10-15% от топ участниците в програмата получават сертификат.

Според проучване на Телерик, проведено тази есен, 96% от участниците в началните три сезона на образователната инициатива (от 2009 до 2012 г.). днес работят в сферата на софтуерното инженерство.

Две трети от възпитаниците на Академията започват работа в рамките само на 1 месец след края на програмата, а стартовите заплати на повечето надвишават средното възнаграждение за България. Също така, 81% от участниците в проучването смятат, че „Академията на Телерик” е допринесла за професионалната им реализация днес.

Коментари по темата: „500 души учат безплатно в Академията на Телерик”

добавете коментар...

  1. :о)

    Какво Телерик ще наеме тези хора на минимум 1000 лева работна заплата ли? 🙂 🙂 🙂

Коментар