Sharp на печалба за първи път от две години

Sharp прекъсна черна серия от няколко тримесечия на загуби

Sharp прекъсна черна серия от няколко тримесечия на загуби

За първи в последните две години Sharp обяви печалба за тримесечие. Това се дължи на отслабването на японската йена и на ръста в търсенето на слънчеви елементи, както и на течнокристални дисплеи, предаде Ройтерс.

За второто тримесечие на финансовата 2014 година, приключило в края на септември, Sharp отчита чиста печала в размер на 13,6 млрд. йени ($139 млн.) и оперативна печалба от 30,8 млрд. йени. За сравнение, преди една година компанията регистрира оперативна загуби в размер на 160,9 млрд. йени.

Загубите на Sharp през първите 6 месеца на финансовата 2014 година са намалели до 4,3 млрд. йени, докато за същия период на предходната година бяха 387,6 млрд йени.

Подобряването на финансовите резултати на компанията се дължи в голяма степен на ръста в търсенето на слънчеви елементи, най-вече на пазара в Япония, на увеличаването на доставките на течнокристални панели с малък и среден размер, както и на модулите за камери на мобилни устройства.

Приходите на Sharp от продажби на слънчеви елементи са нараснали с 80% за половин година, достигайки 168,2 млрд. йени. Освен това расте бизнесът на компанията с телевизори в Япония, Китай и развиващите се пазари. Sharp прогнозира чиста печалба в размер на 5 милиарда йени за цялата финансова 2014 година, която ще приключи в края на март.

Коментари по темата: „Sharp на печалба за първи път от две години”

добавете коментар...

  1. Друг читател

    А ти, драги, явно не правиш разлика между финансова и календарна година. Хайде, образовай се малко и тогава коментирай

  2. читател

    Писателя на статията явно е ясновидец щом говори за завършило тримесечие на 2014-та в минало време … пхахахахахаах

Коментар