Тръгва он-лайн театър за българите в чужбина

Възможност за гледане на постановки на българските театри в интернет предлага сайтът bgteatri.com. Излъчванията са на живо от сцената на театъра в деня на представлението.

Услугата е достъпна срещу покупка на он-лайн билет за всички българи извън страната, съобщиха от И-кард ООД, която поддържа технически проекта. Клиентите ще могат да гледат постановките и до 24 часа след излъчването на живо.

Проектът, чиято цел е да популяризира съвременното изкуство и артисти сред сформираните български общности в чужбина, се подкрепя от актьори, режисьори и директори на театри, както и от институции, свързани с културата.

Участие в проекта вече са потвърдили Младежки театър „Николай Бинев” и Народен театър „Иван Вазов”, като се очаква да се присъединят и останалите български театри.

Програмата за излъчванията на живо ще се публикува всеки месец, с анотация на представленията и информация за създателите и актьорския състав. Желаещите да гледат театър в интернет, ще трябва да си купуват онлайн билети за постановките директно от сайта. Излъчванията на живо ще са в 19:00 часа българско време и в 11:00 часа за детските представления.

Освен информация за постановките, потребителите ще намерят на сайта актуални новини от света на театъра, както и разнообразни видео-материали.

Коментар