Инвестбанк представи първите у нас „Пейки на знанието”

Специален гост на събитието беше актрисата Мая Бежанска, която сподели няколко цитати от любима книга

Специален гост на събитието беше актрисата Мая Бежанска, която сподели няколко цитати от любима книга

Инвестбанк АД отпразнува Деня на народните будители със специално събитие, на което бяха представени първите у нас „пейки на знанието”. Те са оформени като разтворени книги и вече са разположени в университетите „Климент Охридски” и УНСС, както и в хотел „Феста София”.

Чрез безжичен интернет „пейките на знанието” осигуряват достъп до виртуалната библиотека investbooks.net. По този начин студентите ще могат да прекарват свободното си време в компанията на класически български автори и произведения, а младите автори сред тях получават трибуна, на която да разпространят своите творби.

„Пейките на знанието”  са част от инициативата „Книгите са банки за идеи, променящи света”. Началото й беше дадено на 24 май 2012 г., когато фасадата на централния офис на Инвестбанк АД се превърна в библиотека, а няколко месеца по-късно елементи на софийското метро бяха превърнати в томчета с български литературни произведения.

По време на събитието бяха представени и новите банкови карти на Инвестбанк. Визиите на картите представят детски рисунки, градска тематика и български фолклор и предлагат един нетрадиционен поглед към понятието банков продукт чрез свежи идеи и оригиналност. Дизайнът на новите карти е вдъхновен от каузата на Инвестбанк за подкрепа на духовните и културни ценности на България.

„Четенето, образованието и културата за нас са кауза, с която сме ангажирани лично. Важно е да провокираме интереса на младите хора по атрактивен начин и да им напомним, че истинските съкровища са в книгите”, сподели г-н Каримански, зам.-председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Инвестбанк АД.

Специален гост на събитието беше актрисата Мая Бежанска. В духа на основната тема тя сподели няколко цитати от любима книга.