Оставането с Windows XP било по-страшно от Хелоуин

Windows XP управлява около 31% от компютрите в света, а в последните дни Microsoft засили кампанията за преход към по-нова платформа, като основният аргумент е рискът за сигурността.

Страшното ще настъпи на 8 април 2014 година – след тази дата потребителите на XP няма да получават обновления и ъпдейти на сигурността и компютрите им ще станат уязвими към хакерски атаки и вируси, предупреждават експерти от компанията.

По повод на вчерашния маскарад, в един от блоговете на Microsoft бе публикувано изявление, че оставането с Windows XP е „по-страшно от Хелоуин”, тъй като операционната система навлиза в „антична фаза на своя живот”.

„Нека да не позволим последният ни спомен за Windows XP да бъде свързан със загуба на данни и престой, защото не сме игнорирали предупрежденията за ъпгрейд. За съжаление, някои потребители мислят, че могат да продължат да плащат на своите партньори за поддръжка, но каква поддръжка може да окаже партньорът за една остаряла операционна система?”, коментира Роб Уогонър от Microsoft.

Компанията вижда в наближаващата дата 8 април добра възможност да привлече повече потребители към новата платформа Windows 8.1, така че, подобни изявления се очаква да зачестят в следващите седмици и месеци.

Коментари по темата: „Оставането с Windows XP било по-страшно от Хелоуин”

добавете коментар...

  1. yuriy

    Уиндос 8 е зa непрофесионaлисти или зa ентусиaсти. Всички други предпочитaт 7

  2. Speedway

    До mhm: (Да отоговоря подобаващо)

    Абе кавал,
    ей такива като теб адвансд юзъри дето си мислят, че понеже са хакери и заемат най-високото ниво в обществото и са открили човешкото съществуване са ми много забавни.

    Конкретно да ти отговоря – ползвам компютри откакто има Уин 98, а не от 1 година. Второ вкъщи имам 3 компютъра с Уин XP, Vista и Windows 8. Освен това имам в гаража си Bitcoin miner (ако знаеш какво е ), който е на win 7, който е по мощен около 10 на 10 степен от твоя хакерски компютър.

    И освен с еждневното ми бразузване, гледане на филми и слушане на музика – позлвам офис пакета, Сони Вегас Про, Фотошоп, ….и никога не е забивал Уин 8!

    Извинявай mhm ти да не би да изстрелваш совалки от твоя high-end компютър?

    mhm, със здраве

    P.S. Извинявам се ако съм нарушил с моя обикновен юзърски коментар атмосферата в тази така високотехнологина-професионална-хакерска среда.

  3. Венци

    Сложих си чиста инсталация на Windows 8.1 оригинална свалена от MSDN имам subscription. След една седмица започна да забива мистериозно, всичко спира да работи само мишката може да се движи, след много лутане се оказа че причината е някой от ъпдейтите които са се инсталирали автоматично и имат несавместимост със ССД-то Crucial, Внимавайте с ъпдейтите, иначе след инсталиране на Classic Shell което е разработка на българин Windows 8/.1 си става един хубав Windows 7 🙂

  4. mhm

    @ Speedway ей такива неграмотници като теб, като почнат да ми дават акъл и ми става много забавно. Ти си един обикновен юзър с 1 година стаж с компютрите и затова не си видял какъв боклук е 8-цата. Тя има един куп бъгове и недомислици, но ти с ежедневното си браузване, гледане на филми и слушане на музика няма как да ги видиш.

  5. Blah

    @Speedway: Не мога да се съглася с тебе! Интерфейса не ми е интуитивен и удобен, защото ползвам КЛАВИАТУРА И МИШКА! Цъкам горе, после долу (щото видиш ли, опциите не се показват където ми е показалеца на мишката), за 90% от опциите гледам като чукче самолет, щото не мо’а да загрея къде ли са ги набутали от M$. За “завръщането” на Start бутона в 8.1 – смях до скъсване. И понеже визираш 98, само да ти кажа: M$ показваха прогрес в UI, като 7-цата е най-добре по мое скромно мнение. С новия интерфейс сами се закопаха.

  6. mm

    Speedway, не става въпрос коя операционна система е по-добра, а за това че изказването на Microsoft е меко казано съвсем неадекватно и нелогично. XP отдавна няма нужда от никакви упдейти. Просто изказването им е нагло. На който му харесва windows 8 да си го ползва никой не му пречи.

  7. Speedway

    Ей такива като вземете да се изказвате, че Уиндолс 8 и 8.1 е боклук сте много интересни.
    Аз лично съм от няколко месеца на Уиндолс 8 и мога да кажа, че е много добър. НОрмално е да изтърпите 1-2 седмици на адаптация към новата система.

    Имам всякави програми на новата ситема (не правят проблеми), търсчката работи много добре, нито едно забиване досега, ситемата е по бърза а и има опция за Desktop и все едно пак си си в Уин 7. (Само игри не е тествано понеже не играя)

    А ситемата си е хубава, а да не говорим, че ако имаш някакво Леново Йога, Сърфейс таблет и т.н.т можеш от таблет режим директно да преминеш на PC режим и да си бачкаш с всяка една програма като нормален компютър.

    Обаче не, всеки път трябва някакви големи хакери да се изказват как видиш ли понеже те били специалисти и разбирали и ти казват, че тая система е по трудна. Дори и в магазина ти обесняват като си купуваш лаптоп, че не е хубава.

    При всяка нова ситема псевдо специалисти изказват мнение. Преди години обесняваха как XP е най добре и няма да минат на Vista i Windows 7. Сега обесняват същото. Ами ипозлвайте си Windows 98 – най добрата е.

  8. ХАХАХАХА

    Смях – смях , голям смях! Тия от Майкрософт съвсем са изкукали напоследък. 🙂

  9. Николета Лозанова

    Га изкарат windows 2. Тогава че си я купим:-)

  10. БМ

    Майкрософт са уникални. Виждат, че масово не се приема новата им ОС, но те продължават всячески да се опитват да я налагат. Сега и скелети от гардероба взеха да вадят. Хората едва приеха 7-цата, не щат да чуят за 8-цата, но те драпат да пробутат и 8.1!
    Смятат, че могат да диктуват на пазара от позицията на силата, но тези времена безвъзвратно отлетяха!

  11. mhm

    Аз имам 2 компютъра – настолен, който е доста стар и е с XP, лаптопа ми е със 7-ца и за нищо на света няма да мина на 8 или 8.1. Дори служебният ми компютър е с 7-ца. Даже мисля да си сложа един Cent OS на настолния вкъщи и без това се ползва само за сторидж, телевизия и браузване. Тоя не мисля да си тровя нервите с тоя епик фейл уин 8

  12. koldan

    xa xa голем смех-глупаци.До сега като сме били с пиратка да не би да сме си актуализирали системите.Смешници ще ми пробутват тази недоумица 8.1.

Коментар