LEGO направи огромен компютър за Хелоуин

Компютърът във вид на къща с духове е направен за ентусиасти геймъри
(снимка: LEGO / Twitter)

Компанията за играчки LEGO направи необичаен компютър под формата на къща с духове по случай наближаващия келтски празник Хелоуин. Компютърът е сглобен от няколко десетки хиляди LEGO блокчета и има доста мощен хардуер, включително графика GeForce RTX 3090.

Огромната структура под формата на старо имение с много добре подчертани детайли е сглобена от приблизително 20 000 части LEGO. Отваря се и вътре можете да видите много различни герои като вещици, чудовища, скелети и други зли духове, присъщи на Хелоуин. Освен това вътре има малък дисплей, показващ състоянието на системата, също направен в стил LEGO.

По отношение на хардуера е известно, че „зловещият” компютър стъпва на флагманския процесор от миналата година Intel Core i9-12900KF, допълнен с графична карта GeForce RTX 3090.

Очевидно LEGO е започнала да работи по проекта преди доста време и затова не е изненадващо, че компютърът не използва последно поколение процесори. Въпреки това вграденият хардуер, особено персонализираната система за течно охлаждане, осигурява много висока производителност за всяка съвременна игра.



За съжаление или не, LEGO не планира масово производство на такива компютри. Нищо обаче не пречи на ентусиастите сами да създадат подобна машина. Разбира се, това очевидно не е лесна задача.

Коментар