Прахосмукачка събира и сортира Lego блокчета от пода

Мати Бенедето с неговата вакуумна приставка за събиране и сортиране на Lego
(снимка: Unnecessary Inventions)

Под, осеян с късчета Lego – това е като е среднощно минно поле за босите родители. Един изобретателен автор на видеоклипове в YouTube е проектирал 3D модел на приставка за прахосмукачка, която позволява на отчаяните майки и бащи да почистват пода от Lego с прахосмукачка, като сортира парченцата според размера им.

Мати Бенедето е станал звезда в социалните мрежи с навика си да „решава проблеми, които всъщност не съществуват, като създава продукти, които никой не иска”. Затова е нарекъл канала си „Ненужни изобретения”. Но от време на време му се случва да измисля неща, които всъщност се явяват полезни, нужни, потребни, желани.

Такава „грешка” е вакуумната приставка за сортиране на Lego, разказва NewAtlas. Това е серия от цилиндри с магнитно захващане, с филтърни дискове между тях, проектирани така, че да позволят на най-малките парчета да се филтрират до дъното, а по-големите да се настанят в слоевете с различен размер. Има ли насреща ви под, обсипан с безброй пластмасови късчета, можете просто да ги засмучете с прахосмукачката и те ще се сортират автоматично.

Е, без съмнение Бенедето има да поработи доста по усъвършенстването на вакуумната глава за прахосмукачка, която може да прибира Lego блокчета. Процесът изглежда много бавен, а и той самият признава, че по време на заснемането на своето видео е стъпил на повече Lego тухлички, отколкото е настъпил през целия си живот до момента. Освен това процедурата има нужда да бъде „рецензирана” от някой практик.

И все пак трябва да признаем, че това е първият реален опит за нещо, за което милиони родители по света мечтаят всеки ден и уви, нито един производител на битова техника досега не се е заел да направи – прахосмукачка за Lego. Дано се намери някоя фирма, която да забележи Бенедето и неговата изобретателност, за да превърне в реалност този толкова жадуван уред.

Коментари по темата: „Прахосмукачка събира и сортира Lego блокчета от пода”

добавете коментар...

  1. килчо

    ще купим на Фофу
    той си пада по хай тех изобретения

Коментар