Microsoft Safety Scanner – открива и премахва малуер

Инструментът за сигурност на Microsoft извършва бързо, пълно и персонализирано сканиране
(екранна снимка: Microsoft Safety Scanner)

Както подсказва името му, Microsoft Safety Scanner се явява инструмент за сигурност – скенер, който открива вируси, шпионски софтуер и потенциално нежелан софтуер на компютъра. С негова помощ можете да се уверите, че данните и файловете са защитени и че цялата система е чиста.

Създаден с идеята да е максимално опростен, Microsoft Safety Scanner съдържа съветник, който ви води през стъпките, необходими за започване на сканирането. Ще бъдете подканени да изберете типа сканиране от три опции: бързо, пълно и персонализирано.

Бързото сканиране анализира само области, където е най-вероятно да се открият злонамерени файлове. Ако бъде засечена някаква заплаха, програмата ще ви подкани да извършите по-задълбочено сканиране.

Пълното сканиране извършва много по-задълбочен анализ на цялата система, който на някои компютри може да отнеме часове.

Ако обаче подозирате къде се намират злонамерените файлове, тогава има трета опция, която можете да изберете, а именно персонализирано сканиране. Както се очаква, тази опция ви дава свободата да изберете папката за анализ.

След приключване на сканирането, програмата генерира отчет за заплахите, ако има такива
(екранна снимка: Microsoft Safety Scanner)

По време на сканирането Microsoft Safety Scanner показва файловете, които в момента анализира, и разкрива статистически данни относно броя на сканираните файлове и откритите инфекции. Програмата показва още началния час и изминатото време, а в края се генерира отчет за констатациите.

Компютърът е умерено натоварен по време на сканирането, така че можете да вършите работата си, докато трае проверката.

Microsoft Safety Scanner е ефективен при намиране на инфекции и потенциално нежелан софтуер, но имайте предвид, че не може да замени пълнофункционално антивирусно решение. С други думи, този инструмент не предлага защита в реално време и следователно не може да предотврати инфекции.

В заключение, Microsoft Safety Scanner е инструмент за сигурност, който си струва да имате, особено след като е разработен от създателя на Windows. Но това е просто допълнителен продукт, който може да придружава надежден антивирус, необходим за пълна защита на компютъра.

Даунлоуд: Microsoft Safety Scanner

Коментари по темата: „Microsoft Safety Scanner – открива и премахва малуер”

добавете коментар...

  1. fg

    Win 11 e малуер

Коментар