Хелоуин подарък: WinX DVD Copy Pro – копирайте 1:1 любимите си DVD-та

Програмата WinX DVD Copy Pro е специално проектирана да посрещне нуждите на Windows потребителите от бекъп на DVD

Много от любителите на домашното кино разполагат с богати DVD колекции и имат сантимент към всяко заглавие, макар че днес стават все по-полярни стрийминг услугите. Рискът от повреда на оптичния диск обаче е постоянна тревога, а масовото навлизане на смартфоните и таблетите поражда страстно желание за гледане на любимите филми и на тези устройства. Подобни притеснения и неудобства отпадат, когато е под ръка удобен софтуерен инструмент за копиране на DVD-тата.

Защо да копираме DVD

Има няколко основателни причини да копирате съдържанието на DVD дисковете си. Така например, можете да си пускате копието вместо оригиналния диск и така да удължите живота на последния, който обикновено е не повече от 10 години, но нерядко записът се поврежда и към 5-тата година. Ще сте много по-спокойни, ако имате копие на DVD-то на друг оптичен диск, а също на твърдия диск на компютъра или в облачното хранилище.

Друга причина да копирате DVD, в частност на файл, е удобството да гледате филмите си не само на телевизор и компютър, но и на мобилни устройства като смартфони и таблети, както и на лаптопи, които не разполагат с оптично устройство за възпроизвеждане.

Освен това, ако си направите дигитално копие на DVD колекцията, ще можете да я организирате по начин, който е по-удобен за ползване, с логична структура на папките – така ще намирате лесно заглавията, които търсите. И не на последно място, физическите и цифровите копия ще ви спестят пари – ако се повреди оригиналното DVD, няма да ви се налага да го купувате отново.

Какъв софтуер да изберем

След като сте убедени в необходимостта от бекъп на DVD носителите, остава да направите правилния избор на Windows софтуер за копиране на DVD. Съображенията са няколко: лекота на използване, респ. интуитивен интерфейс, качество на копирането, скорост, възможност за премахване на защитата срещу копиране и, разбира се, поддръжка на програмата от разработчика.

Според проучвания, за близо 40% от потребителите най-важно при копиране на DVD е запазването на оригиналното качество на видеото и аудиото. На второ място е възможността за копиране на защитени DVD, а на трето – скоростта на копиране, което предполага поддръжка на хардуерно ускорение.

С търсене в Google ще намерите редица Windows програми за копиране на DVD, които отговарят на изискванията. Въпреки че повечето са платени, WinX DVD Copy Pro е една от малкото, които предлагат отлична възможност и за безплатно копиране на DVD. Характеристиките на безплатната версия са почти същите като тези на платената, а ако искате повече, винаги можете на достъпна цена да се възползвате от всички предимства на този софтуер.

WinX DVD Copy Pro – точното решение

Софтуерът WinX DVD Copy Pro е специално проектиран да посрещне нуждите на Windows потребителите от бекъп на DVD. Тази програма може да клонира DVD на празен DVD със запазване на качеството на оригиналния диск, да копира DVD в ISO образ за последващ запис на DVD, възпроизвеждане или рипване, да копира DVD в MPEG2 файл за пускане в домашния медиен център и т.н.

Без да се нуждае от допълнителен софтуер от други разработчици, WinX DVD Copy Pro осигурява неограничен достъп до всички регионални кодове и DVD-та само за четене. Нещо повече, програмата се справя с надраскани дискове и лоши сектори, което не е по възможностите на повечето от останалите софтуери за DVD копиране. Копирането „сектор-по-сектор” гарантира 100% запазване на качеството на оригинала, на структурата и съдържанието на диска.

1:1 клониране на DVD в DVD, ISO и VIDEO_TS. Програмата може да копира 1:1 – без загуба на качество – DVD на празен DVD диск, ISO файл и папка VIDEO_TS. В първия случай това е необходимо за сигурно съхранение или използване на копието вместо оригиналния DVD диск, предпазвайки от повреда. WinX DVD Copy Pro поддържа бекъп DVD9 към DVD9 (8.5 GB), DVD5 към DVD5 (4.7GB) и клониране на непокътнати DVD видео и аудио данни на празен DVD-/+R (DL), DVD-/+RW (DL) или DVD RAM.

При клониране на DVD в ISO образ или папка VIDEO_TS folder се запазват всички менюта, субтитри и езици. Благодарение на подобрения енджин за копиране на DVD към ISO, програмата може да премахне ненужните процедури, така че процесът да отнеме по-малко време и да доведе до по-добър резултат.

Копиране на DVD в MPEG2 файл. С помощта на WinX DVD Copy Pro можете да копирате оригиналното DVD съдържание – видео и аудио – непокътнато в един MPEG2 файл, за да го възпроизвеждате след това на конзоли като PS3, Xbox и Wii, както и на телевизори от USB флашка. Нещо повече, можете да редактирате съдържанието в Windows Media Center.

Запис на ISO/VIDEO_TS на DVD диск. Благодарение на вградените в програмата ISO маунтър и DVD записвачка, WinX DVD Copy Pro може да монтира DVD ISO образ, както и да запише ISO образ или VIDEO_TS папка на DVD диск. В първия случай програмата създава виртуален диск, така че клонираният DVD ISO образ се виртуализира като реален диск, зареден в оптичното устройство.

Копиране на DVD заглавие/глава, извличане на видео/аудио. В допълнение, програмата поддържа гъвкави възможности за копиране на DVD заглавие/глава, а също така извличане на видео и аудио за частично използване.

Предимства на WinX DVD Copy Pro

WinX DVD Copy Pro извършва всички операции с лекота. Програмата е лесна за използване, независимо какъв опит имате с компютрите и софтуера. Интерфейсът е интуитивен и няма да затрудни неопитните потребители. Същевременно, напредналите имат на разположение гъвкави настройки за копиране на DVD – например, програмата позволява избор на точния тип механизъм за защита, който бихте искали да премахнете, както и на броя на секторите, които трябва да се четат и прескачат при копиране.

Освен това WinX DVD Copy Pro преодолява всички комерсиални схеми за защита срещу копиране – регионални кодове, CSS, RCE, UOPs, Sony ARccOS, APS и Disney X-project DRM. Програмата се обновява постоянно, за да поддържа копиране и на последните DVD-та, вкл. с 99 заглавия. Нещо повече, този софтуер е способен да възстановява повредени DVD сектори по време на бекъп на стари, надраскани и замърсени DVD-та.

Предимство на WinX DVD Copy Pro е също ефективната и бърза работа. Тя извършва обработките, като отнема по-малко от 1% от ресурса на централния процесор, за да клонира DVD 1:1 без загуба на качество – това се случва за около 12-17 минути, в зависимост от процесора и скоростта на оптичното DVD устройство. Всяко копие, създадено от програмата, е точна реплика на оригинала с кристално чисто изображение и Hi-Fi звук.

Изтеглете WinX DVD Copy Pro безплатно

Ако този софтуер отговаря на нуждите ви от копиране на DVD, можете да се възползвате от неговите предимства напълно безплатно. В периода от 20 октомври до 5 ноември тече кампанията WinX DVD Copy Pro Halloween Giveaway, в рамките на която всеки потребител има възможност да си изтегли безплатно копие на програмата (актуална версия V3.9.2). Достатъчно е само да въведете валиден имейл адрес, на който да получите лицензния ключ.

Безплатната версия WinX DVD Copy Pro не включва актуализации на програмата. Такива ще получавате регулярно, ако си купите софтуера. От разработчика изрично обръщат внимание на потребителите да не използват програмата за бекъп на DVD за комерсиални цели.

Даунлоуд: WinX DVD Copy Pro

Коментари по темата: „Хелоуин подарък: WinX DVD Copy Pro – копирайте 1:1 любимите си DVD-та”

добавете коментар...

  1. Sitalk

    Не след 5-тата година, а след 5-ти ден диска може да реши, че повече не иска да бъде четен.

  2. 112

    Благодаря, чудесна програма!

Коментар