MacX DVD Ripper Pro – бекъп и рипване на DVD за броени минути

MacX DVD Ripper Pro е бърз и функционален инструмент за копиране и рипване на DVD-та без загуба на качество

В последните години видеото се наложи като предпочитано забавление в дигиталното ни ежедневие, особено на мобилни устройства. Същевременно, много хора имат богати колекции от оригинално DVD съдържание и се нуждаят от инструменти, с които да направят своите любими заглавия достъпни и на смартфоните си – и тук на помощ идва софтуерът MacX DVD Ripper Pro, считан за най-добрия продукт, когато става въпрос за бекъп и преобразуване на DVD в други формати, напр. MP4.

Стриймингът, социалните мрежи и видеопорталите дадоха огромно предимство на компютрите и особено на мобилните устройства при гледането на видео. DVD „риперите“ правят достъпно на смартфона и ценното видео съдържание от оптичните носители. Освен това тези програми се явяват удобен инструмент за създаване на дигитален архив на DVD-тата, съхраняван на различни сторидж устройства, вкл. твърдия диск на компютъра или NAS устройства, с възможност за стрийминг на телевизора.

MacX DVD Ripper Pro, достъпна за Windows и Mac, позволява бекъп на защитени DVD и преобразуване на DVD към MP4, FLV, WMV, AVI, MPEG, MOV, H.264, HEVC и други по-удобни и с по-малък размер видео формати за гледане на компютър или мобилно устройство (Android, iPhone или iPad), както и за стриймване от компютър или NAS диск към телевизор.

С три стъпки можете да създадете копие на любимото си DVD за гледане на всяко устройство

Копирането и преобразуването става бързо и без загуба на качество, като програмата включва над 370 готови профила за портативни устройства.

Най-добрият DVD рипер

Няколко ключови характеристики позиционират този софтуер като най-добрия в класа си. На първо място, това е уникалната технология за хардуерно ускорение от ниво 3, която използва възможностите на графичната карта на трите етапа на рипване – DVD декодиране, обработка и кодиране. Така целият процес се ускорява до ново ниво, като се облекчава централният процесор (CPU) – докато на някои програми е необходим един час за копиране на двучасов DVD филм, MacX DVD Ripper Pro ще свърши тази работа за 5 минути, а целият процес на рипване отнема по-малко от 10 минути при скорост 320fps.

Второ, програмата запазва възможно най-високо качество след DVD копиране и рипване, благодарение на своя „High Quality Engine“, вграден в ядрото. Технологията работи и в режим бекъп, и при конвертиране на DVD, за да осигури качество на изходящото видео, което е почти 98% от качеството на оригиналния DVD източник.

На трето място, MacX DVD Ripper Pro е достатъчно развита програма, която поддържа всяко DVD, пуснато на пазара, вкл. най-новите заглавия, DVD-та с до 99 заглавия, ТВ сериали и дори невъзпроизводими DVD, като за разлика от други програми, работи и с не-UDF (Universal Disk Format) дискове.

Четвърто предимство на програмата е, че автоматично избира правилното заглавие, освобождавайки потребителя да прави ръчно това, докато приложения като Handbrake не могат да четат новите DVD-та с 99 заглавия. По този начин ще можете да копирате DVD диск или ISO файл без никакви проблеми.

И пето, MacX DVD Ripper Pro поддържа широк набор от изходящи формати – програмата може да конвертира DVD в MP4, H.264, MOV, M4V, MPEG, AVI, FLV и MP3 и дори поддържа новия кодек H.265/HEVC. Това означава, че с нейна помощ ще можете да създадете филми, които се възпроизвеждат на всички устройства, вкл. Android смартфони, iPhone, iPad, конзоли PSP, компютри и др.

Копиране и рипване стъпка-по-стъпка

Ето как в няколко стъпки можете да копирате или преобразувате оригинален DVD на твърдия диск на компютъра – просто за резервно копие или за гледане на мобилни устройства. За целта първо си свалете безплатно програмата оттук: MacX DVD Ripper Pro, инсталирайте я с няколко клика и сложете DVD-то в оптичното устройство на компютъра.

Стъпка 1: Импортирайте DVD филма

Пуснете DVD рипера и заредете DVD филма, като кликнете на „DVD Disc“ в главното меню най-горе в прозореца на програмата.

Стъпка 2: Изберете формат за изходящото видео

Прегледайте менюто „Output Profile“ и изберете желания формат от него – например препоръчителния формат по подразбиране MP4 – и натиснете бутона „OK“. На тази стъпка можете също да извлечете фоновата музика, вкл. във файлове MP3, AAC и AC3, като изберете бутона „to Music“.

Стъпка 3: Изберете изходящата папка

На тази стъпка просто трябва да зададете папката на твърдия диск, в която искате да бъде записан изходящия видео файл, като използвате бутона „Browse“ за избор на пътя до папката.

Стъпка 4: Стартирайте преобразуването.

Това е последното действие – натиснeте големия бутон „RUN“, за да стартирате процеса на преобразуване на DVD филма в избрания формат и запис на изходящия файл в посочената папка.

Преобразуването на един DDV филм с активирана опция High Quality Engine отнема около 10 минути. По аналогичен начин можете просто да копирате DVD филма на твърдия диск, като използване опцията DVD Backup в менюто – операцията в този случай ще отнеме около 5 минути. Още постъпкови указания за използване на програмата има тук: How to Rip Copy A DVD on A Mac.

Други полезни функции

В допълнение, MacX DVD Ripper се отличава и с някои други полезни функции, които ще допаднат на феновете на домашното кино. Така например, ако някои DVD-та нямат субтитри на предпочитания език, програмата позволява добавяне на външни субтитри на по-късен етап, след рипването.

Освен това имате достъп до функции за редактиране от рода на отрязване, изрязване и комбиниране на DVD филма. Функцията за изрязване, например, ще ви позволи да премахнете черните ивици в краищата, а чрез функцията за комбиниране можете да обедините клипа в едно видео.

MacX DVD Ripper предлага също възможност за контрол на различни параметри в настройките, вкл. аспектно съотношение, резолюция, видео кодек, битрейт, аудио параметри и други, така че да създадете персонализирано видео, според личните си предпочитания.

Полезни също така са опциите за сваляне на моментни снимки (снапшот) на любимите сцени от DVD филма за използване като тапети, както и извличане на фоновата музика от DVD файла и рипването на аудиото в MP3 формат с високо качество.

Подарък – безплатен лиценз

Можете да се възползвате от възможностите на тази мощна и функционална програма за копиране и рипване на DVD напълно безплатно. По случай „Деня на благодарността“, разработчикът подарява програмата с безплатен лиценз – можете да свалите MacX DVD Ripper Pro от следната страница: Thanksgiving giveaway – за потребителите по цял свят за периода до 5 декември.

Освен това, ако споделите страницата „Thanksgiving giveaway“ във Facebook или Twitter, ще имате шанс да спечелите iTunes подаръчна карта на стойност 30 долара. Всеки ден в рамките на кампанията ще бъде излъчван по един печеливш. От разработчика уточняват, че подаръчната версия на програмата не включва безплатни актуализации.

В допълнение, разработчикът Digiarty Software предлага с отстъпки продукти по време на кампанията Черния петък – можете да разгледате предложенията на компанията тук: BlackFriday Special Offer, като отстъпките достигат 70% за пакетни покупки.

Безплатно сваляне: MacX DVD Ripper Pro

Коментари по темата: „MacX DVD Ripper Pro – бекъп и рипване на DVD за броени минути”

добавете коментар...

  1. :)

    ъъъъъъ DVD рийпър в края на 2018? Сериозно ли?

Коментар