Рипване на DVD: Как да дигитализираме DVD колекцията за Windows

WinX DVD Ripper Platinum се слави с недостижимата си скорост за рипване на DVD

Искате да направите цифрови копия на вашата колекция от DVD носители, за да ги гледате на всяко устройство, да ги споделяте, редактирате или просто да се подсигурите с дигитален архив на любимите си видеа? Това не е никакъв проблем, благодарение на наличните за тази цел програми за DVD рипване, които непрекъснато се усъвършенстват, стават по-бързи и дават по-качествен резултат.

Ефикасността на софтуера за DVD рипване се подобри значително, благодарение на хардуерното ускорение с помощта на все по-мощните GPU решения, вграждани в персоналните компютри. Програма, която се възползва в максимална степен от GPU обработката, е WinX DVD Ripper Platinum – единствената на пазара с поддръжка на хардуерно ускорение от Ниво 3, в резултат на което рипването на DVD е по-бързо от всякога.

WinX DVD Ripper Platinum, чиято нова версия излезе в края на март, е Windows-базиран софтуер, способен да рипне всеки DVD/ISO образ в дигитален вид на твърдия диск, вкл. DVD към видео формати MP4, H.264, AVI, MPEG, WMV, MOV и M2TS. Програмата конвертира DVD-та за възпроизвеждане на всякакви устройства – компютри, мобилни устройства на Apple и такива с Android, конзоли, смартфони и таблети на Microsoft, Sony и т.н.

Наред с вградените над 350 профила, този софтуер поддържа 4 уникални режима за DVD копиране: клониране на DVD диск в ISO образ, в папка 1:1, бекъп на главното съдържание на DVD за възпроизвеждане на PC и конзоли и пълно DVD копиране в мултитрак MPEG2 файл с цялото съдържание – видео, аудио и субтитри.

Софтуерът WinX DVD Ripper Platinum е способен да рипне всеки DVD/ISO образ в дигитален вид на твърдия диск

WinX DVD Ripper Platinum се слави с недостижимата си скорост за рипване на DVD, с поддръжка на Intel QSV и Nvidia (CUDA) NVENC хардуерно ускорение и технология Hyper-threading. Само 5 минути са необходими на програмата, за да рипва и копира всеки DVD носител, без да нарушава по никакъв начин качеството на видеото, аудиото и субтитрите.

Защо е необходимо хардуерно ускорение при DVD конвертирането?

Рипването на DVD с помощта на хардуерно ускорение, в частност GPU-базирано, дава няколко съществени ползи за потребителите:

  • процесът на дигитализиране на DVD е значително по-бърз;
  • рипването на DVD става по-достъпно на компютри със слаба производителност;
  • конвертирането на DVD в цифров формат с помощта на хардуерно ускорение щади оптичното устройство;
  • GPU-ускорението разтоварва централния процесор (CPU).

Има три нива на хардуерно ускорение при рипване на DVD, като единствено Winx DVD Ripper Platinum достига най-високото, ниво 3, подчертава разработчикът на продукта.

Ниво 1 включва само хардуерно кодиране, при което GPU-тата на Intel, Nvidia или AMD подпомагат CPU-то и ускоряват обработката на данните при рипване на DVD – процесът е доста по-бърз, отколкото при кодиране само с ресурсите на CPU. Около 95% от DVD рипърите поддържат хардуерно ускорение на ниво 1.

Ниво 2 включва хардурно кодиране и хардуерно декодиране. В този случай, хардуерното декодиране увеличава още повече скоростта на рипване на DVD, като извлича необработените данни в буфера за последваща обработка и кодиране на изображенията.

И накрая, Ниво 3 включва хардуерно кодиране, хардуерно декодиране и хардуерна обработка. Използването на възможностите на GPU решения като Nvidia CUDA/NVENC и Intel QSV е съществен плюс. За разлика от общото хардуерно ускорение, тази обработка не засяга качеството на изображенията, като същевременно ускорява значително целия процес: извличане от DVD източника – хардуерно декодиране – обработка (GPU) – хардуерно кодиране – изходящо видео.

WinX DVD Ripper Platinum е единствената програма на пазара, която достига Ниво 3 на хардуерно ускорение, благодарение на което ускорява процеса на дигитализиране на диск с най-малко 50%.

Как софтуерът за рипване на DVD използва хардуерното ускорение?

Схема на работа на рипващия софтуер с хардуерно GPU ускорение

Първо, софтуерът извлича блока с видео, аудио и данни от DVD източника и го декриптира в оригиналния MPEG-2 поток от битове. След това пакетът постъпва към хардуера за декодиране в сурови (необработени) данни (HWDec) и в зависимост от изискванията на потребителя за изходящото видео, се изпълняват различни хардуерни обработки на суровите данни.

След обработката, данните се изпращат обратно към хардуера за кодиране (HWEnc) На финалния етап от процеса на рипване, DVD софтуерът пакетира кодираните видео, аудио и данни в стандартен мултимедиен файлов формат.

При тест на WinX DVD Ripper Platinum с хардуерно GPU ускорение при рипване на 132-минутен DVD филм на Windows 10 компютър с Intel Core i7-8700K, 16GB RAM и Nvidia NVENC дигитализацията на диска е отнела само 8:45 минути, при средна скорост 385 FPS. За сравнение, конвертирането на DVD в цифров формат с използване на софтуерно кодиране и декодиране, със същия CPU, отнема 16,29 минути при максимална скорост 201 FPS, т.е. GPU ускорението покачва скоростта на рипване на DVD с 50%.

Сравнителна таблица, публикувана на сайта на разработчика, показва, че хардуерно-ускореният WinX DVD Ripper Platinum постига най-висока скорост сред всички останали рипъри на пазара при конвертиране на DVD към MP4, AVI, MOV, FLV, iPhone, iPad, Android, Xbox, PS4 и т.н.

Как да дигитализираме DVD

Конвертирането на DVD диск в цифров формат е основна функция на WinX DVD Ripper Platinum. Програмата преобразува съдържанието на диска във файлови формати като MP4, AVI, MPEG, H.264, MOV, ISO и др. за възпроизвеждане на Windows или Mac. С нейна помощ можете лесно да създадете цифрово копие на DVD филм с най-високо качество и при най-високата скорост на конвертиране, благодарение на поддръжката на многоядрени процесори, Hyper-Threading технология и новото GPU ускорение с Intel QSV и Nvidia (CUDA) NVENC.

Ето как с няколко прости стъпки можете да конвертирате DVD диск в цифров формат MP4/AVI/MPEG/H.264/MOV и др. за Windows (10) или Mac:

Подготовка: Свалете си безплатната версия на WinX DVD Ripper Platinum от сайта на разработчика, инсталирайте програмата на вашия Windows PC – тя е перфектно съвместима с Windows 10 компютри, както и с Windows 8.1/8/7/Vista/XP.

Стъпка 1: Заредете изходния DVD диск

Пуснете DVD диска в програмата за конвертиране и натиснете бутона „DVD Disc“. Умният конвертор на DVD видео в цифров формат ще прочете и зареди автоматично информацията от диска и освен това ще провери главното заглавие на DVD филма.

Стъпка 2: Задайте изходящия цифров видео формат

В изскачащия прозорец за изходящия профил ще видите всички популярни формати, разделени в различни категории. Можете да преобразувате DVD към MP4 цифров видео файл, например. Кликнете под директорията „General Profiles – MP4 Video”, а след това натиснете „OK”.

Трик: Преди да създадете цифрово копие на вашия DVD филм, можете да кликнете на иконата „Settings”, за да зададете видео/аудио настройки според нуждите си – например, да настроите видео резолюция, кадрова честота, аспектно съотношение и т.н. Или пък да кликнете на бутона „Edit”, за да настроите силата на звука, да добавите субтитри, да изрежете или разширите видеото до подходящ размер, така че да премахнете черните ленти.

Стъпка 3: Стартирайте конвертирането на DVD диска в цифров формат

Кликнета върху „Browse”, за да въведете папка за съхранение на цифровия видео филм, рипван от DVD, и натиснете „RUN” за започване на процеса на конвертиране на DVD диска в дигитално копие във формати MP4, AVI, WMV, MPEG, H.264, MOV, ISO и други за възпроизвеждане на различни устройства, вкл. iPhone, iPad и Android смартфони.

Страхотен DVD рипър безплатно!

Несъмнено, WinX Free DVD Ripper Platinum вдига високо летвата на скоростта за рипване на DVD с безпрецедентното хардуерно ускорение. Още по-добрата новина е, че можете да ползвате напълно безплатно този усъвършенстван софтуер, като го изтеглите от сайта на разработчика.

WinX Free DVD Ripper Platinum е единственият на пазара софтуер за рипване на DVD с поддръжка на GPU-базирана видео обработка, хардуерно кодиране и хардуерно декодиране, с използване на възможностите на многоядрените CPU и технологията Hyper-threading. При това програмата оптимизира размера на изходящия файл, разтоварва централния процесор и защитава оптичното устройство от износване.

Този DVD рипър поддържа и уникална функция за копиране 1:1 на DVD към  ISO/MPEG2 – некомпресирано цифрово копие на оригинала, със същата структура и съдържание, без никаква редуциране на качеството.

WinX Free DVD Ripper Platinum поддържа всички типове DVD-та – стари и нови, с филми и сериали, направени у дома и на различни носители, вкл. DVD+/-R, DVD+/-RW, с файлови системи UDF или ISO 9660, в NTSC или PAL стандарти.

Ако искате доживотна гаранция, безплатни ъпгрейди до всички актуализации и нови версии на програмата, както и техническа поддръжка, можете да се възползвате от специалната цена, на която се предлага платената версия на WinX Free DVD Ripper в момента – тя е 82,03 лв. Предложението включва и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Даунлоуд: WinX Free DVD Ripper Platinum

Коментари по темата: „Рипване на DVD: Как да дигитализираме DVD колекцията за Windows”

добавете коментар...

  1. Дядо ви

    На баба ви шортите са безплатни….

Коментар