WinX DVD Ripper + Video Converter – най-добрата HandBrake алтернатива безплатно

Конвертирането на видео е лесно, бързо и качествено с WinX DVD Video Converter Deluxe – най-добрата алтернатива на HandBrake

Всеки притежател на електронни джаджи и компютри днес е потребител и на видео. Можем да създаваме видео с всевъзможни устройства, но поради различни причини, вкл. несъвместимост на форматите и големи размери на файловете, често възникват проблеми с гледането и споделянето на клиповете. Затова се налага да прибягваме до инструменти за видеообработка.

Когато трябва да конвертирате или рипвате DVD видео, много вероятно е да попаднете на програмата HandBrake. Статистиката сочи, че 90% от хората започват видеообработките именно с този софтуер, но малцина са напълно удовлетворени от работата с него.

Какво може HandBrake

HandBrake е кросплатформен видео транскодер с отворен код, който работи на най-популярните системи – Windows, Mac и Linux. Основното предназначение на тази програма е да конвертира оригинално видео в MP4 или MKV формат (вижте HandBrake Windows Tutorial).

Приложението взима готовото видео и го превръща в такова за гледане на смартфон, таблет, медиен плейър, геймърска конзола, компютър или в уеб браузъра – на практика на всяко устройство, което поддържа модерните видео стандарти.

HandBrake е съвместим с повечето видеоформати, вкл. такива, създадени от потребителски и професионални видеокамери, мобилни устройства, записи от екрана на компютъра, оптични дискове (DVD и Blu-ray) и други, като създава MP4 и MKV файлове от тях.

В допълнение, програмата предлага също възможности за елементарно редактиране – например изрязване и преоразмеряване на видеото, за намаляване на големината на файловете, поединично и пакетно конвертиране, възстановяване на стари видеа и такива с лошо качество.

Недостатъци на HandBrake

Но HandBrake не е идеалният продукт за рипване и конвертиране на видео, поради редица ограничения и недостатъци във функционалността. Ето защо малка част от потребителите са чувстват удовлетворени от програмата, а повечето се насочват към алтернативни решения.

Така например, мнозина са объркани от неинтуитивните операции, от сложните HandBrake настройки за качество на видеото, от неочаквани сривове, забавяне на процеса на конвертиране, лошо изходно качество на видеото и липса на 1:1 бекъп.

По-конкретно, около една трета от потребителите (32%) се сблъскват със сривове на приложението, по данни на Digiarty Software. Често има оплаквания от бавната работа на програмата (21%), неподдържан DVD формат (16%), невъзможност за редактиране на видеото (11%), лошо качество (9%), липса на субтитри (6%) и други (5%).

Случва се HandBrake да не разпознае и да не може да прочете видеото от DVD носителя. Друг често срещан проблем е непълното, частично рипване на DVD. Сериозен недостатък е и липсата на опция за бекъп на DVD. Програмата може да блокира при отваряне на DVD, при декодиране на някои сегменти от DVD видеото и т.н.

Най-добрата алтернатива на HandBrake

Ако сте отегчени от грешките, сривовете и сложните настройки на HandBrake, можете да се възползвате от две достъпни решения за рипване и конвертиране на DVD видео – това са приложенията WinX DVD Ripper Platinum и WinX HD Video Converter Deluxe, позиционирани като най-добрите алтернативи на HandBrake.

Лесни за използване, бързи и стабилни в процеса на видеообработка, тези две програми се радват на все по-голяма популярност сред потребителите. WinX DVD Ripper Platinum е HandBrake алтернатива за DVD рипер с хардуерно GPU ускорение и бекъп на DVD. Програмата WinX HD Video Converter Deluxe се явява HandBrake алтернатива за видео конвертор, която е способна да преобразува 4K, HD видео до повече от 420 видео формата за гледане на всяко устройство, без загуба на качество, с разширени възможности за редактиране и добавяне на субтитри.

За разлика от HandBrake, софтуерът WinX DVD Video Convеrter работи с всеки тип DVD (без да изисква помощ от т.нар. „трети страни”), вкл. домашно направени и комерсиални DVD-та, повредени DVD-та, DVD-та с 99 заглавия, дискове, които не могат да се възпроизвеждат, и др.

Благодарение на уникалното хардуерно GPU ускорение от ниво 3, рипването с WinX DVD се извършва 5 пъти по-бързо от HandBrake. При конвертиране софтуерът предлага над 420 профила за актуални формати като MP4, MOV и MKV, кодеци H.264, H.265 и последни модели iPhone и Android устройства.

Нещо повече, WinX DVD Ripper + Video Convertеr поддържа пълен бекъп на DVD в ISO Image без загуба на качество, както и копиране на DVD в  MPEG2 файл. В допълнение, имате на разположение удобни възможности за редактиране на видео, като например изрязване, преоразмеряване, добавяне на воден знак и субтитри – тези функции или липсват, или са трудни за изпълнение в HandBrake.

Не на последно място, WinX DVD Ripper + Video Convertеr позволява намаляване на размера на големите файлове при запазване на качеството, близко до това на оригиналното видео. За сравнение, при работа с HandBrake изходният файл понякога е по-голям от оригиналния и често качеството е влошено след конверсията.

Вземете WinXDVD като подарък

Можете да се възползвате от развитата функционалност на WinX DVD Ripper + Video Convertеr като HandBrake алтернатива безплатно. В момента тече кампания на Digiarty Software, в рамките на която всеки може да получи безплатен лиценз за софтуера, като въведе единствено своя имейл. Кампанията е разделена на два кръга:

  • WinX DVD Ripper Platinum giveaway – в периода 24 септември – 10 октомври. Тази програма рипва домашни и комерсиални DVD към MP4, MKV, MPEG-2, iPhone, Plex, Xbox и др. и извършва пълен бекъп на DVD с 5 пъти по-висока скорост при хардуерно GPU ускорение.
  • WinX HD Video Converter Deluxe giveaway – в периода 11 – 25 октомври. Това е най-добрият HVEC видеоконвертор, преобразува 4K/HD видео към над 420 видео формата/устройства, намалява осезаемо размера на видео файла без загуба на качество и предлага средства за редактиране и добавяне на субтитри с един клик.

По време на първия кръг можете да си спестите $67,95 – това е нормалната цена на програмата WinX DVD Ripper Platinum, която сега се предлага напълно безплатно. В същия период можете да си изтеглите безплатно и WinX HD Video Converter Deluxe, но като пробна версия (trial), а от 11 октомври – пълнофункционална версия с безплатен лиценз.

С оглед на проблемите, съпътстващи работата с HandBrake, изборът на алтернативата WinX DVD ще ви помогне да рипвате DVD и да конвертирате видео бързо и гладко. Инструментите на WinX DVD дигитализират DVD и конертират 4K/HD видео както HandBrake, но без грешки.

Даунлоуд: WinX DVD Ripper Platinum + WinX DVD Video Convertor Deluxe

Коментар