vMix – записва и обработва видео от различни източници

vMix се явява цялостен пакет от инструменти за запис, редактиране и смесване а видео файлове

vMix е професионално приложение, което включва множество инструменти за запис на видеопотоци от HDMI, HD-SDI или SDI-съвместими устройства, прилагане на различни филтри и специални ефекти, както и за възпроизвеждане на видео и аудио файлове.

Приложението дава възможност за работа с широк спектър от файлови формати, вкл. AVI, MKPV, MPEG, MP3, WAV, JPEG, PNG, BMP и др. Можете да създавате видео шаблони и да ги съхраните във файл, да превключвате в режим на пълен екран, да задавате преобразуващи ефекти с избрана продължителност и тип на трансформацията.

Освен това vMix позволява избор на различни видео и аудио кодеци, определяне на специфична директория, в която да се съхраняват записаните файлове, автоматично аудио миксиране, както и приоритетно изпълнение на приложението с пълния му капацитет.

Що се отнася до аудио настройките, достъпни са опции за промяна на канала, компресирането и други параметри. Записаните видео файлове могат да се експортират във формати AVI, MPEG, WMV или MP4. В допълнение, приложението позволява запис без аудио поток и съхраняване на файла във формат AVI, както и възпроизвеждане на множество видеа последователно.

Други полезни функции на vMix са възможностите за използване на стрийминг услуги чрез задаване на URL, размер, кадрова честота и битрейт, прилагане на опции за наслагване, добавяне на анимации в режим на трансформация, създаване на плейлиста и слайдшоу, както и разглеждане на статистика за файловете в опашката.

Не на последно място, програмата поддържа работа със смартфони и Arduino-базирани системи, бързи клавиши, ефекти за видеомиксиране (3D увеличение, изчистване, изрязване и др.), както и видео филтри (корекция на цветовете, настройка на черното и бялото, изостряне, увеличение, изрязване).

Даунлоуд: vMix

Коментар