WinX DVD Ripper: Как да рипваме DVD за различни устройства

WinX DVD Ripper Platinum се откроява сред многото рипъри на пазара със своята бързина, качество и съвместимост с всякакви DVD носители

След златния период на DVD носителите в периода от 2004 до 2007 г., започна отстъпление, в резултат на появата на стрийминг услуги като Netflix и навлизането в ерата на цифровата дистрибуция на видео и аудио съдържание. Нещо повече, с мобилната революция на Стив Джобс и Apple, масовото мултимедийно устройство стана смартфонът и форматът MP4 получи силен тласък. Това доведе до засилено търсене на приложения, които конвертират DVD към MP4.

Сред многото конвертори на пазара се откроява WinX DVD Ripper Platinum. Това е бърз, сигурен и функционален рипър, който преобразува за пет минути, без загуба на качество, съдържанието на DVD носители в дигитален формат MP4 с H.264 или MPEG4 кодек, правейки по този начин видеото и филмите преносими за гледане на различни устройства. Приложението е достъпно за сваляне за Windows и Mac платформи.

WinX DVD Ripper Platinum може да рипва всеки DVD/ISO образ на твърдия диск, във формати MP4, H.264, AVI, MPEG, WMV, MOV и M2TS. Освен това програмата конвертира DVD за плейбек на платформи Apple (iPhone, iPad, Apple TV, iTunes), Android (Samsung, Huawei, Nexus, Kindle), Microsoft (Xbox, Windows Phone, Surface), Sony и др.

С вградените над 350 профила, този DVD рипър поддържа 4 уникални режима за копиране на DVD: клониране на DVD в ISO изображение, копиране в папка 1:1 с оригинала, копиране на основното DVD заглавие за възпроизвеждане на РС и конзоли и копиране на пълното DVD съдържание в MPEG2 файл с видео, аудио (5.1 AC3/DTS Dolby) и субтитри.

WinX DVD Ripper Platinum е известна и с високата си скорост на DVD рипване. Програмата поддържа хардуерно ускоряване с Intel QSV и Nvidia (CUDA) NVENC. Конвертирането на един DVD филм отнема само 5 минути. С помощта на тази програма можете да рипвате безпробломно DVD към iPhone, iPad и iPod и DVD към Android устройства, както и DVD към смарт телевизори и DVD към конзоли.

DVD риперът се справя с всякакви типове DVD носители – записани от самия потребител или купени от магазините, с видео, филми, музика, работни файлове, ТВ сериали или друго съдържание. Дори носителят да е леко надраскан и повреден, дори да не се възпроизвежда, WinX DVD Ripper Platinum може да помогне, тъй като решава и такива проблема.

Нещо повече, софтуерът включва видео редактор, който „полира” DVD филмите. С негова помощ можете да премахнете ненужните елементи, да „подредите” клипа, като настроите времето за начало и край, да изрежете и слеете видеоклиповете, да комбинирате няколко заглавия, както и да изберете писта за субтитрите и дори да свалите SRT файлове на всеки език.

Несъмнено, WinX DVD Ripper Platinum е един от най-бързите DVD рипъри на пазара, със скорост 32x и достигайки 500 FPS, в зависимост от оптичното DVD устройство. Програмата поддържа хардуерно ускоряване на база Intel и Nvidia и е способна да преобразува дълъг DVD филм само за 5 минути.

Добавете към всичко това и енджина „Yadif Double Frames”, който променя „интерлейс” DVD сканирането на прогресивно, за да осигури възможно най-доброто качество на картината. И накрая, можете да балансирате и управлявате качеството и размера на файла според нуждите си, благодарение на гъвкавите настройки, вкл. да избирате видео и аудио кодек, битрейт, кадрова честота, аспектно съотношение и т.н.

WinX DVD Ripper Platinum може да рипва DVD-та с до 99 заглавия и размер на файла по-голям от 40 гигабайта (GB), докато много други рипъри обикновено се провалят с подобни тежки задачи. Настоящата програма избира автоматично правилното DVD заглавие и рипва гладко, в коректен ред, като освен това се обновява постоянно, за да поддържа последните DVD-та.

Стигаме и до практическата част за това как се конвертира DVD към MP4 на Windows (10) платформа. Процедурата е проста, в няколко стъпки, като първо, разбира се, трябва да си свалите, инсталирате и пуснете WinX DVD Ripper Platinum на вашия РС и освен това да поставите DVD диска в оптичното устройство.

Рипване на DVD в MP4 на Windows (10)

Стъпка 1. Добавете DVD диска/папката, които ще ползвате като източник.

Отворете WinX DVD Ripper, кликнете върху иконата DVD Disc, за да изберете диска, който искате да конвертирате в MP4. Натиснете OK, за да заредите DVD съдържанието.

Полезен съвет: Можете да рипвате също DVD Folder и ISO Image в MP4. Освен това имате избор на 3 типа DVD файлови системи.

Стъпка 2. Изберете MP4 като изходен формат.

След няколко секунди всички DVD заглавия ще бъдат изброени, а главното заглавие – автоматично избрано. Междувременно, ще се покаже изскачащ прозорец Output Profile.

Намерете категорията General Profiles и изберете MP4 Video (кодек: h264+aac) под нея като изходен формат. Сега натиснете OK. Допълнително, можете да изберете MP4 изходен профил от други категории, например YouTube Video.

Стъпка 3. Определете изходната папка за съхраняване на MP4 видеото.

В областта Output Setting кликнете бутона Browse и от диалоговия прозорец изберете папката за запис, след което натиснете OK.

Стъпка 4. Стартирайте рипване на DVD към MP4 безплатно, без загуба на качество.

Ако вашият компютър поддържа хардуерна технология за кодиране, тя ще бъде избрана по подразбиране. Сега остава само да кликнете бутона RUN долу вдясно, за да стартирате рипването на DVD на твърдия диск, а лентата за процеса ще ви информира за напредъка на конвертирането. Рипването ще отнеме около 5 минути.

Рипването на DVD към MP4 за Mac компютри е по същата процедура. Сваляте и инсталирате WinX DVD Ripper for Mac. Поставяте DVD диска в оптичното устройство – вградено или външно и преминавате към следващите три стъпки:

Стъпка 1. Пуснете WinX DVD Ripper for Mac. Натиснете DVD бутона, за да заредите DVD съдържанието.

Стъпка 2. Щом се покаже изскачащият прозорец Output Profile, отидете в General Profile > MP4 Video (кодек: h264+aac) и натиснете OK.

Стъпка 3. Натиснете бутона RUN, за да стартирате рипването на DVD към MP4 на Mac. Ако е необходимо, кликнете бутона Browse, за да зададете папка за съхраняване на резултата, преди да стартирате конвертирането.

Какво ще ви струва ползването на тази полезна програма? Добрата новина е, че можете да конвертирате DVD към MP4 безплатно, като си свалите WinX DVD Ripper Platinum с подарък лиценз от разработчика, т.нар. Giveaway License, който ви дава достъп до пълните характеристики на програмата, но без поддръжка на ъпдейти. Условието да получите безплатно лицензен ключ е да споделите страницата в социалните мрежи – Facebook, Twitter.

Можете, разбира се, да си купите изгодно копие на WinX DVD Ripper Platinum с доживотен лиценз, т.нар. Lifetime License, срещу сумата от $39,95 (вместо $67,95) през празничния сезон (посочените цени са без ДДС), като в този случай освен пълнофункционална програма ще получите и доживотна поддръжка с безплатни обновления на софтуера, както и доживотна безплатна техническа поддръжка от разработчика Digiarty Software. Нещо повече, можете да разчитате и на 30-дневна гаранция за връщане на парите, ако програмата не ви допадне.

Даунлоуд: WinX DVD Ripper Platinum

С 11 години опит в индустрията, Digiarty Software е водещ доставчик на аудио и видео приложения за персонална и домашна употреба, базирани на Windows и Mac OS платформи. Компанията предлага бързи и лесни за използване продукти като софтуер за копиране, създаване, видео конвертиране, сваляне на онлайн видео, медия плейър, файлов мениджър за iPhone, приложения за видео и аудио стрийминг и др.

Коментари по темата: „WinX DVD Ripper: Как да рипваме DVD за различни устройства”

добавете коментар...

  1. Венелин Г.

    Смятам, че трябва малко коректност да има в подаваните данни. В статията е посочена цена на която (посмъртно) не може да си закупите продукта. На мен лично ми хареса tool-а и реших да си го закупя. Веднага ви натоварва 20% ДДС…. Защо не пишете, че това са цени без съответните данъци? Мислех, че е отминало времето на тези „хватки“.

Коментар