Екранът на iPhone X вече няма да „замръзва”

Потребителите на iPhone X вече ще могат да ползват нормално сензорния екран и при температури под нулата

Apple коригира проблем в новия си iPhone X, от който се оплакваха някои потребители, макар че не става въпрос за дефект в устройството, а по-скоро за функционалност, която не е гарантирана при ниски температури.

Наскоро потребители на iPhone X алармираха, че сензорният екран на смартфона престава да реагира на натиск, когато температурата е по-ниска от 0 градуса по Целзий. Apple, от своя страна, поясни, че отрицателните температури не са идеално условие за използване на смартфона.

На сайта на компанията е публикувана информация, че работната температура на iPhone X е в диапазона от 0 до 35 градуса по Целзий. Въпреки това тази седмица Apple пусна ъпдейт 11.1.2 на iOS, който преодолява ограничението – след актуализацията, сензорният екран вече няма да „замръзва”.

Освен това обновлението отстранява бъг, свързан с режима Live Photo на камерата, който при причиняваше изкривяване на записаното съдържание при възпроизвеждане. Актуализацията, пусната от Apple, има обем над 30 мегабайта.

Работна температура в диапазона 0-35 градуса е типична за много потребителски устройства. Температурният диапазон е по-широк за съхранението на данни.

Коментар