Основателят и настоящ шеф на D-Link стана “Предприемач на годината”

Кен Као, председател на борда на директорите и изпълнителен директор на мрежовата компания D-Link, спечели призванието “Предприемач на годината” на Ernst & Young. Као, който е посветил 21 години от живота си в изграждане на марката D-Link, бе отличен в категорията „Технологии и Комуникации” на церемония в Тайван в края на ноември, съобщиха от компанията.
През 1986 година Кен Као, твърдо решен да създаде и развие собствена марка, основава D-Link. В резултат на усилията, които той влага, 20 години по-късно D-Link е водеща компания на пазара за комуникационни продукти. Според анализаторите, през Q2’2007 D-Link е начело в потребителски сегмент на мрежово оборудване, който включва комутатори, безжични продукти и широколентови решения.
През юни мрежовият доставчик влезе в Топ 100 ИТ компании на Business Week, като малко по-късно за четвърти пореден път намери място в Топ 10 на тайванските брендове. В последната класация на Interbrand за тази година D-Link се качи на 6-то място със стойност на търговската марка около 347 милиона долара и темпове на растеж от 37 процента.
“Трудно е да основеш голяма компания, да утвърдиш позициите й и да задържиш успеха й. Всеки служител има своя принос в това да продължим да създаваме иновации”, коментира Кен Као.
Наградата „Предприeмач на годината” е основана от Ernst & Young през 1986 година като първото международно отличие в тази сфера, целящо да поощри предприемаческата дейност в световен мащаб. Всички номинирани преминават през публична оценка, съгласно уеднаквени международни стандарти и критерии, създадени от независима комисия.
Оценката е комплексна – включва критерии като: оценяване на предприемчивостта, финансови показатели, стратегическа ориентация, национално и международно влияние, иновативност, личен морал и влияние.

Коментар