10 милиона са микробите на едно работно място

Офисното оборудване е уютен дом за милиони микроби, установява проучване. Телефони, клавиатури и мишки бъкат от невидими вредители, твърдят от компанията PROtech IT Hygiene.

Средно, на едно работно място в офиса живеят около 10 милиона микроби, или 21 хиляди на квадратен инч, посочват експертите. Най-наситени с микроби са телефоните, където плътността им достига над 25 хиляди на квадратен инч.

Далеч зад тях са клавиатурите с 3 295 микроба на квадратен инч, а при мишките плътността на микробите е “едва” 1 675 на кв.инч.

Простудни и грипни вируси могат да се задържат по офис оборудването цели 72 часа, предупреждават експертите от PROtech IT Hygiene. В резултат, компаниите губят временно своите служители, които са по-уязвими на зарази.

Нещо повече, микробите могат да доведат до проблеми в работата на оборудването, твърдят специалистите.

Най-елементарната мярка за дезинфекция е личната хигиена на служителите. За ужас обаче проучването установява, че близо една трета от мъжете не си мият ръцете след посещение на тоалетната. Известен процент от дамите служителки, по-точно всяка една от шест, са си признали за същата немарливост.

Коментар