Samsung подготвя таблети с AMOLED екрани

Samsung ще търси предимство при таблетите, залагайки на AMOLED екрани

Samsung ще търси предимство при таблетите, залагайки на AMOLED екрани

Samsung крои амбициозни планове за 2014 година. Корейският хай-тек гигант ще се фокусира повече върху таблетите, тъй като при смартфоните вече се наблюдава пренасищане.

На конференция „Analyst Day” в Южна Корея компанията разкри някои подробности за бизнеса си с таблети. Samsung ще постави акцент върху устройствата с AMOLED екрани. Причината е, че тази технология осигурява предимства като по-дълъг живот на батерията.

AMOLED екраните не изискват задно осветяване. Технологията може да изключи ненужните пиксели, като по този начин пести енергия и удължава живота на батерията.

В допълнение, AMOLED осигурява по-дълбоко черен цвят. Това се постига чрез изключване на части от екрана и показване на пълен мрак.

Към края на 2014 година могат да се очакват разнообразни AMOLED таблети от Samsung. Компанията планира да продаде 42 милиона устройства през следващата година и да притисне още повече Apple.

Скоро Samsung ще пусне 12,2-инчов таблет. Устройството е в процес на одобрение от FCC. Твърди се също, че корейският производител подготвя още по-голям, 13,3-инчов таблет, който ще работи с две операционни системи – Android и Windows RT.

Коментар