Eurocom M3 – професионален лаптоп с повишена сигурност

Лаптопът предоставя 13,3-инчов екран с резолюция Full HD (1920x1080 пиксела) и контраст 700:1

Лаптопът предоставя 13,3-инчов екран с резолюция Full HD (1920×1080 пиксела) и контраст 700:1

Eurocom M3 е един от най-леките лаптопи с процесор Intel Haswell за професионалисти и геймъри. Производителят е вградил под капака технологии, които позволяват гладко изпълнение на сложен софтуер и игри.

Към високата производителност Eurocom добавя и нови характеристики за сигурност чрез т.нар. Trusted Platform Module (TPM). Технологията пази от външни софтуерни атаки и в случай на физическа кражба на лаптопа.

Eurocom M3 е един от най-леките лаптопи с процесор Intel Haswell за професионалисти и геймъри

Eurocom M3 е един от най-леките лаптопи с процесор Intel Haswell за професионалисти и геймъри

Новият чип TPM 1.2, произведен от Infineon Technologies, съхранява сигурно чувстителната информация от рода на пароли, ключове и цифрови сертификати. И най-важното, криптографските функции се изпълняват от самия TPM чип, което възпрепятства достъпа на външни лица до кодираната информация в компютъра.

M3 може да бъде конфигуриран според най-високите изисквания. Купувачите могат да избират между процесори от четвърто поколение Intel Core i5, i7 и i7 Extreme, работещи с чипсет Intel HM87 Express Chipset. Производителят е добавил видеокарта Nvidia GeForce GTX 765M с 2GB памет DDR5, работеща на 1000 MHz, и 768 ядра CUDA с тактова честота 850 MHz.

Купувачите могат да избират между процесори от четвърто поколение Intel Core i5, i7 и i7 Extreme, работещи с чипсет Intel HM87 Express Chipset

Купувачите могат да избират между процесори от четвърто поколение Intel Core i5, i7 и i7 Extreme

Лаптопът предоставя 13,3-инчов екран с резолюция Full HD (1920×1080 пиксела) и контраст 700:1. В допълнение, Eurocom предлага услуга за калибриране  на дисплея, за да осигури, че цветовете са наистина реалистични и живи.

M3 побира две mSATA устройства за съхранение и едно стандартно, като общият сторидж капацитет може да достигне 2,5 TB, вкл. с RAID възможности. Оперативната памет също е на висота – 16 GB DDR3-1600 SODIMM, поместени в два слота. Наличи са още портове USB 3.0, eSATA, HDMI 1.4a, Display Port 1.2, DVI-I и четец на карти 9-в-1.

M3 може да бъде конфигуриран според изискванията на най-високите стандарти

M3 може да бъде конфигуриран според изискванията на най-високите стандарти

Потребителите могат да поръчат лаптопа с операционна система Windows 8 Home, Professional или Ultimate, както и с Windows 7 Professional, Home или Ultimate. Предвидена е и поддръжка на Linux. Лаптопът тежи 2 кг и е дебел 30 мм. Цените на Eurocom M3 варират широко, в зависимост от конфигурацията.

Коментар