Prestigio гарантира липса на дефекти в LCD панелите

Prestigio Technologies започва да предлага LCD монитори с гарантирана липса на дефекти в панела. Инициативата е насочена към потребителите в Централна и Източна Европа, съобщи представителят на компанията у нас Слави Славчев.
Петата серия LCD монитори на Prestigio, насочена към масовия потребител, се състои от 17-инчовия модел P575 и 19-инчовия P595. Използването на панели с най-високо качество в новите модификации на тези популярни монитори позволи на компанията да предложи гаранция от типа „нито един ярък пиксел”.
Обикновено се счита за нормално LCD панелите да имат по-малко от пет дефектни пиксела, но Prestigio се бори за по-строг качествен контрол, за да предложи LCD панели изцяло без дефекти, казват от компанията. Новата гаранция означава, че потребителите, които закупят моделите P575 и P595, ще разполагат с допълнителна защита за качеството на панела в рамките на 30 дни от датата на покупката.
TFT LCD панелите са изградени от пиксели и всеки пиксел се състои от три цветни субпиксела (червен, син и зелен). Предвид огромния брой транзистори и изключително сложния производствен процес, в някои редки случаи се появяват дефектни пиксели или субпиксели. Понятието „мъртъв” пиксел се отнася за писели, които вследствие на дефект не могат правилно да възпроизвеждат цветовете. Когато такъв дефектен пиксел е постоянно светещ, той се нарича „ярка точка”. Тези точки изглеждат като бели или цветни петна на тъмен фон.
Prestigio гарантира, че LCD мониторите P575 и P595 нямат дефектни ярки пиксели. Дори при откриването на една ярка точка клиентът може да изисква безплатна замяна или по преценка на Prestigio замяна на панела. Срокът за рекламация е 30 дни от датата на покупката. Изисква се представяне на оригинална фактура за покупка, касова бележка или друго доказателство за придобиване, за да се предяви искане за замяна.
Мониторите Prestigio P575 и P595 притежават всички съвременни характеристики, които клиентите изискват – бързо време за реакция (8 ms), висок контраст (500:1 и 550:1 съответно) и яркост (300 cd/m2 и 270 cd/m2), широки зрителни ъгли (140 градуса), висока SXGA резолюция (1280х1024 пиксела) и DVI интерфейс. Тези параметри гарантират остри и ясни дигитални изображения с много високо качество.
Всички Prestigio LCD монитори се продават с 3-годишна ограничена международна гаранция.

Коментар