Dell се насочва към развойна дейност и комплексни решения

Промяната на собствеността на Dell означава ускоряване на развойната стратегия и акцентиране върху решенията, заяви Драгош Матееску

Промяната в собствеността на Dell означава ускоряване на развойната стратегия и акцентиране върху решенията, заяви Драгош Матееску

Промяната в собствеността на Dell води и до промени в стратегията на компанията. ИТ гигантът от Тексас ще ускори развойната дейност и ще акцентира върху комплексни решения, съобщи Драгош Матееску, регионален директор за Югоизточна Европа, на днешното роудшоу в София.

Dell планира да инвестира в няколко стратегически области, за да се превърне във водещ доставчик на комплексни решения „от край до край”, вкл. конвергирана инфраструктура, софтуер, облак, консултиране и управление на услугите за сигурност.

Компанията ще засили работата с партньорите чрез програмата Partner Direct и присъствието си на пазарите в Средна и Източна Европа, Средния изток и Африка, в страните от БРИК, Латинска и Южна Америка. Планират се също инвестиции в развитие на персонални компютри и таблети, както и назначаване на 40 000 професионалисти по целия свят, които да предлагат услуги и комплексни решения.

„Имаме много стабилен баланс, солиден паричен поток, глобално призната марка, милиони потребители и повече от 100 000 души, които оказват помощ на потребителите”, заяви Драгош Матееску.

В края на миналия месец приключи сделката по преобразуване на Dell от публична в частна компания. На практика, сега Dell отново е в ръцете на своя основател – Майкъл Дел, който инициира промяната в собствеността, за да избегне съпротивата от акционерите при взимане на стратегически решения за бъдещето на компанията.

Коментари по темата: „Dell се насочва към развойна дейност и комплексни решения”

добавете коментар...

  1. Blah

    “На практика, сега Dell отново е в ръцете на своя основател – Майкъл Дел…”, както и в ръцете на M$, които дадоха около милиард за сделката. 🙂

Коментар