Pedal Power съчетава бюро, фитнес уред и зарядно

Американската фирма Pedal Power е измислила как да съчетае няколко дейности от ежедневието на деловите хора в едно устройство. Нейното творение предлага работно място, на което можем да спортуваме и топим мазнините, докато в същото време си зареждаме телефона или лаптопа.

Творението на PedalPower предлага работно място, на което можем да спортуваме, докато зареждаме телефона или лаптопа

Творението на PedalPower предлага работно място, на което можем да спортуваме, докато зареждаме телефона или лаптопа

Pedal Power иска да превърне това изобретение в ежедневие, а не в екзотика от сайтовете за любопитни изобретения, пише GreenTech.bg. „Има над милиард велосипеди по  света – почти по един във всеки дом. Надяваме се един ден да видим всяко домакинство да зарежда телефоните, да преработва храните си и да изпомпва вода чрез въртене на педалите“, споделят от компанията.

Е, звучи малко прекалено, но все пак – докато въртим педалите за хубава фигура, защо да не използваме енергията, за да заредим компютъра си, вместо да харчим ток от контакта? Впрочем това работно място може да се преобразява за всякакъв вид приложение на енергията – не само за лаптопа, но и за всичко, което има нужда от ток. Проектирано е така, че да зарежда много други устройства – от въздушни компресори до машини за цепене на дърва, блендери и маслобойни.

Като се има предвид колко много време прекарват някои хора пред компютрите си и след това във фитнеса или парка, определено комбинацията си заслужава вниманието.

Коментар