9,6 стотинки за минута разговор към фиксирани мрежи в България с Макс Телеком

9,6 стотинки към фиксирани мрежи и 49 стотинки към мобилни мрежи в България ще заплащат за минута разговор клиентите на Макс Телеком. Тарифите са част от абонаментия план Max Vox Стандарт, който струва 11,99 лева месечно.
Гласовата услуга MaxVox на Макс Телеком стартира в края на ноември с код 0999.  В мрежата на оператора абонатите разговарят помежду си безплатно, независимо от продължителността на разговорите и от това дали са в България или в чужбина. В момента мрежата на WIMAX телекома покрива над 2 млн. души.
От периода от 1 до 31 декември Макс Телеком предлага промоционален пакет за 33,99 лева. В него са включени гласова услуга, високоскоростен интернет, електронна поща и мобилна телевизия. Абонатите получават също и 100 безплатни минути към фиксирани мрежи в Европа, САЩ и Канада. Притежателите на номер с код 0999 могат да разговарят и с абонати на БТК, М-Тел и Глобул. Разговорите се осъществяват през стационарен телефон или през Интернет със софтуерен телефон.
Закупилите промоционалния пакет на Макс Телеком получават безплатно и модем, чрез който ще може да се ползва услугата MaxDSL за безжичен високоскоростен интернет през модем. Досега устройството можеше да се закупи на цена от 229 лева.
Безплатно се дава и телефонен адаптер, с който стационарният телефон в дома или офиса може да се включи в мрежата на Макс Телеком.
В пакета влизат също офис програми MaxApps, безплатно дисково пространство за съхраняване на документи и електронна поща с домейн maxmail.bg с обем 2 GB. Услугата е достъпна на интернет адрес www.maxtelecom.info. В пакета са включени над 40 телевизионни канала, които могат да се гледат в реално време от компютър на адрес www.maxtelecom.tv.
Мрежата на оператора позволява скорост за трансфер на данни от 2 мегабита в секунда, а до края на февруари максималната скорост ще бъде до 5 мегабита в секунда.
Продуктите на Макс Телеком могат да се закупят в магазините на 2be и офисите на ITV Partner в цялата страна.
Макс Телеком стартира официално своята WiMAX мрежа в България на 16 октомври 2007 г. Тя функционира в 10 града – София, Благоевград, Бургас, Дупница, Пазарджик, Перник, Петрич, Пловдив, Сандански и Сливен. Мрежата покрива 2 200 000 души, което е около 30 % от населението в страната. Планираното покритие до края на 2008 г. е над 90 % от населението в България. Инвестициите, направени от Макс Телеком, възлизат на 15 млн. евро. Компанията планира да вложи още 15 млн. евро през 2008 г. Мрежата на Макс Телеком е от ново поколение и е първaтa национална WiMAX мрежа в Европа. В нея операторът осигурява голям пакет от висококачествени услуги на конкурентни цени.
Услугите, предлагани от компанията, включват достъп до интернет, гласови услуги, виртуални частни мрежи, видеонаблюдение и IPTV – телевизия в реално време през интернет.

Коментар