Yota Phone – първи смартфон с екрани от двете страни

Смартфонът с екрани от двете страни е новаторски подход, на който залага Yota Devices

Смартфонът с екрани от двете страни е новаторски подход, на който залага Yota Devices

Руската компания Yota Devices вярва, че е открила следващата голяма технология при смартфоните. Нейният Yota Phone, показан за първи път на CES в Лас Вегас, ще дебютира на пазара за празничния сезон. Устройството идва с два дисплея – 4,3-инчов LCD с резолюция 720P и 4,3-инчов E-Ink от обратната страна, изпълнен по технологията на е-четеца Amazon Kindle.

Смартфон с екрани от двете страни е новаторски подход. Главният екран може да се използва за повечето задачи, докато E-Ink дисплеят на гърба показва пасивна информация от рода на текстови съобщения и уведомявания, като така се избягва активирането на предния LCD, който консумира много енергия. Задният екран може да се ползва също за четене на е-книги.

„Под капака” на Yota Phone ще откриете двуядрен процесор с тактова честота 1,7GHz, 2GB оперативна RAM памет и 32GB или 64GB флаш памет. Устройството работи под управление на операционна система Android 4.2.2, която осигурява достъп до повечето ресурси, които екосистемата на Google предлага.

Yota Devices доставя модеми и рутери за мобилната индустрия от 2007 година. YotaPhone обаче е първият й сериозен опит да пробие на претъпкания пазар на смартфони. Устройствата с два екрана несъмнено са интересна иновация, наред с нашумелите напоследък извити дисплеи. Цената на Yota Phone все още не е обявена.

Коментари по темата: „Yota Phone – първи смартфон с екрани от двете страни”

добавете коментар...

  1. Наблюдател

    Както и да го изпуснеш, все е с пукнат дисплей 🙂

Коментар