AMD улеснява разработките с обединен SDK

Новите инструменти потвърждават ангажимента на AMD да поддържа междуплатформени решения и различни езици за програмиране

Новите инструменти потвърждават ангажимента на AMD да поддържа междуплатформени решения и различни езици за програмиране

AMD обяви нов обединен пакет за разработване на софтуер (SDK). Подобреният CodeXL комплект с инструменти поддържа на най-новия хардуер от AMD и хетерогенно ускорение в популярните Open Source библиотеки.

Като цяло, новите инструменти се явяват значителна стъпка напред в производителността и лекотата на използване за разработчиците, които искат да се възползват от пълната мощност на съвременните хетерогенни платформи, простиращи се от сървъри, през РС до мобилни устройства. Те потвърждават ангажимента на AMD да поддържа междуплатформени решения, различни езици за програмиране и общността на отворения код.

AMD обявява подобрения на четири фронта:

• Обединеният SDK включва AMD APP SDK 2.9. Подобрени са лекота на употреба и производителността с добавяне на няколко нови възможности, вкл. уеб-базиран браузър на семпли, поддръжка на помощната програма CMake, подобрено OpenCL сорс редактиране с плъгин към визуално студио и др.

• Обединеният SDK включва също бета версия на Media SDK v1.0. Някои от ключовите характеристики на Media SDK са библиотека за обработка на GPU-ускорено видео и библиотека за видео кодиране с ниска латентност.

• Обединеният SDK подпомага новите оптимизации на хетерогенно ускорение в няколко библиотеки за отворен код, вкл. OpenCV, clMath и Bolt.

• Новият комплект от CodeXL инструменти (версия 1.3), който се явява цялостно програмно средство за разработчици на хетерогенни среди, сега поддържа Java. AMD е вградила възможности за статичен анализ на ядрото. Тази версия също включва допълнителна поддръжка за отдалечено дебъгване/профилиране в помощ на разработчиците на сървърни и вградени решения, както и поддръжка на новите графични продукти на AMD (GCN-базирани дискретни GPU и APU.)

На тазгодишната конференция за разработчици AMD обяви и подробности за „Kaveri” – третото поколение ускорени процесори на компанията. Това е първият APU с характеристики на архитектурата на хетерогенните системи (HSA), с AMD TrueAudio технология и Mantle API.

Чипът ще осигури ново ниво на графична и изчислителна ефективност в настолни системи (FM2+), ноутбуци, вградени APU и сървъри. Доставката на FM2+ решения към клиентите се планира да започне в края на 2013 г., като първоначалните наличности на десктоп системи с тези продукти се очакват на 14 януари 2014 г.

Коментар