Chrome изпълнява програми без да ги инсталира

Приложенията стават все по-важни за бразуъра Chrome и тази тенденция се потвърждава от последните промени, които Google направи в начина им на инсталиране. Интернет компанията дава възможност на потребителите да тестват приложенията преди да ги инсталират, за да преценят дали те отговарят на нуждите им.

Потребителите на Chrome ще могат да тестват приложенията преди да ги инсталират

Потребителите на Chrome ще могат да тестват приложенията преди да ги инсталират

Новата характеристика се нарича Ephemeral Apps и е достъпна във версията за разработчици на Chrome 33. Функцията не е разрешена по подразбиране. Тя може да се активира чрез включване на флага chrome://flags/#enable-ephemeral-apps, уточнява Google. След това действие, потребителят ще забележи, че търсенето на приложения от „app launcher” е по-различно отколкото в Web Store.

До резултатите от търсене се появяват Add и Launch бутони, вместо единичния бутон Install. Бутонът Add е еквивалентен на Install, докато Launch сваля и стартира приложението, без да го инсталира локално. Подобна идея за изпълняване на приложения, без да бъдат инсталирани постоянно, е реализирана и в операционната система Firefox OS, разработвана от Mozilla.

Коментари по темата: „Chrome изпълнява програми без да ги инсталира”

добавете коментар...

  1. Потребител

    Лично мнение: тази идея за тестване на софтуер (т.е. за изпълняване на приложения, без да бъдат предварително инсталирани локално) е много полезна и с бъдеще.

Коментар