Алиансът Microsoft-Novell спечели британски проект

Първият си проект в публичния сектор на Великобритания спечели алиансът Microsoft-Novell. Градският съвет на Лестър е взел решение да въведе единна система за пароли и управление на акаунти за 6500 потребители, базирана на решения на двете компании, съобщава computerweekly.com
Към момента в ИТ-инфраструктурата на градската администрация се използват операционни системи Microsoft Windows, Novell NetWare 6.5 и Novell SUSE Linux. В ИТ отдела, състоящ се от три подотдела, работят три сървъра Microsoft Active Directory и един Novell eDirectory.
Подобно разнообразие от платформи усложнява централизираното управление на потребителските акаунти. Новото решение, планирано да стартира през април 2008 година, се очаква да реши този проблем.
Преди една година Microsoft и Novell подписаха дългосрочно споразумение за осигуряване на съвместимост между Windows и Linux, така че потребителите на смесени среди да могат да ги управляват по-лесно.
Според предварителните разчети, през 2010 година, когато ще бъде напълно завършена, системата ще позволи на градската управа да икономисва до 30 процента от разходите за поддръжка на акаунтите.

Коментар