Вестител БГ откри точки по трасето София-Кулата

Телекомуникационният оператор Вестител БГ откри точки на достъп в Перник и Дупница, съобщиха от компанията. Проектът е насочен към телеком оператори и големи бизнес клиенти по направлението София-Кулата и е част от плановете на Вестител БГ да се превърне в най-големия доставчик на пренос на данни, Интернет и телефония по това трасе.

Операторът изгради собствено оптично трасе от София до Кулата, по което работи система STM 16, осигуряваща 2,08 Gbit скорост. В най-близко бъдеще телекомуникационното дружество от семейството на “Овергаз Холдинг” АД планира да изгради точки на достъп и в други големи градове по направлението, като Кюстендил и Сандански.

Пренос на данни и интернет достъп с големи капацитети (до 12 Gbps) могат да си осигурят доставчиците на интернет услуги в Перник, Радомир, Дупница, Благоевград, Кулата. В същите градове телекомуникационните оператори и големите бизнес клиенти, като банки и холдингови структури, могат да получат SDH пренос на данни и интернет достъп с гарантирани нива на качество на услугата, уточниха от Вестител БГ.

През 2007 година операторът увеличи своята оптична кабелна мрежа с нови 131,3 километра. Най-голяма е новата мрежа в Бургас – 68,7 километра и в София – 40,8 километра.

Коментари по темата: „Вестител БГ откри точки по трасето София-Кулата”

добавете коментар...

  1. ..

    Предоставят, дръжки предоставят. Нали им сърбам попарата. То ако имаше алтернатива нямаше да ги търпя и един ден.

  2. TechNews.bg

    Не става ясно как с 2,08 Gbit могат да се предоставят 12 Gbps на крайни клиенти?
    Някаква велика realtime компресия? Коефициент на споделяне 1:6 :0

Коментар