Таблетите не могат да заменят лаптопите

Таблетите не могат да заменят напълно лаптопите, които са инструмент за работа

Таблетите не могат да заменят напълно лаптопите, които са инструмент за работа, смята Бари Лам от Quanta

Напоследък валят прогнози, че таблетите ще изместят персоналните компютри. Не така смята обаче Бари Лам, председател на борда на директорите на тайванската компания Quanta Computer, един от най-големите производители на ИТ продукти по поръчка.

По думите на Лам, сегментът на РС-тата има бъдеще. Въпреки значителния спад в продажбите на ноутбуци и ръста при таблетите, последните не могат да заменят напълно лаптопите, които са инструмент за работа.

Подобно виждане демонстрира по-рано и вицепрезидентът на борда на директорите на Quanta – Си Си Лиунг. Според него, традиционните РС продължават да бъдат необходими на потребителите. Нещо повече, сензорните ноутбуци и десктопи с подобрени функции са способни не само да привлекат купувачи, но и да отнемат част от пазарния дял на таблетите, смята Лиунг.

На среща с инвеститори Quanta прогнозира, че производството й на ноутбуци през 2014 година ще падне незначително. В същото време конкурентът й Compal Electronics очаква да увеличи доставките на лаптопи с 5% до 40 млн. броя, благодарение на замяната на компютрите в корпоративния сектор. Wistron пък очаква да произведе с 3-4 милиона по-малко таблети тази година.

Коментари по темата: „Таблетите не могат да заменят лаптопите”

добавете коментар...

  1. :о)

    Зависи от приложението.
    Има много професии, чийто досег с компютъра спокойно може да се върши от таблет.

    Генерално жълтите китайчета и финансовите акули шефовете на компании се тресат от страх, като гледат реалността в продажбите на все по-ненужните нотбуци
    и почват да бълват съобщения анти-таблетите 🙂

  2. Име

    Добър вечер.

Коментар