Флагманът Lumia 1520 излиза на пазара

Lumia 1520 се отличава с голям 6-инчов екран и качествена 20-мегапикселова камера

Lumia 1520 се отличава с голям 6-инчов екран и качествена 20-мегапикселова камера

Най-голямото устройство с Windows Phone 8, Nokia Lumia 1520, излиза от днес на пазара във Франция, а по-късно тази седмица в САЩ, Русия, Италия и Хонконг, съобщи финландската компания.

Моделът предоставя 6-инчов сензорен екран ClearBlack с резолюция Full HD 1080p, изпълнен по технология „Assertive Display”. Това е не само най-голямото, но и най-мощното WP8 устройство, с четириядрена платформа Snapdragon 800 и 2GB RAM.

Началният Start екран побира три колони с Live плочки. На задната страна е разположена 20-мегапикселова камера с оптична стабилизация на изображението, допълнена с набор от приложения, които се възползват от нейните възможности, вкл. Nokia Camera и ново Nokia Storyteller.

Камерата може да записва видео с по-добро качество на звука от досегашните Lumia смартфони, благодарение на четирипосочни стерео микрофони, вградени за първи път в устройство на Nokia.

Lumia 1520 идва с 32 GB вградена флаш памет и слот за карти microSD, поддръжка на мрежи 4G LTE и вграден GPS приемник. Наличен е също пакет от приложения Microsoft Office, а батерията може да се зарежда безжично (Qi съвместима).

Операторът AT&T обяви миналата седмица, че ще продава от днес Lumia 1520 за 199,99 долара с двугодишен контракт.  През уикенда компанията дори приемаше заявки онлайн за 99,99 долара, но не е сигурно, че ще задържи тази цена.

Коментар