Нестле ще осигури работа и стаж на 330 младежи у нас

Нестле България ще наеме на работа и стаж 330 млади хора на възраст под 30 години от цялата страна в периода 2014-2016 г., обяви днес изпълнителният директор на компанията Хуан Карлос Пералехо.

В следващите три години Нестле ще осигури работа на 150 младежи и ще създаде стажантски позиции и програми за обучение на още 180 млади хора, в рамките на инициативата си  насърчаване на младежката заетост в Европа – „Nestle needs YOUth”.

Всички държави, в които Нестле развива бизнес, ще вземат участие в инициативата, която предвижда отваряне на работни места за 20 000 младежи. У нас младите хора ще работят на различни нива и в различни отдели на компанията – от производство и администрация до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие.

„Важно е правителството да работи заедно с бизнеса, защото само така можем да постигнем конструктивен диалог и да помогнем на младите хора да намерят своето място на пазара на труда. Колкото повече възможности откриваме пред тях в родната им държава, толкова по-силна ще бъде тяхната мотивация да останат в България. Надявам се примерът на Нестле да бъде последван не само в Европа, но и в България и все повече компании да полагат усилия в подкрепа на младите хора”, заяви доц. Даниела Бобев – заместник министър-председател по икономическото развитие, при откриването на инициативата.

За 20 години на българския пазар Нестле е инвестирала 147 милиона лева в икономиката на страната, като до края на 2013 г. планираните вложения са на стойност 22 милиона лева, съобщи Хуан Карлос Пералехо.

През 2994 г. компанията придоби най-големия производител на шоколадови и захарни изделия в страната – ШЗИ София. В момента Нестле произвежда продуктите си в 2 предприятия в България – фабриката за шоколадови продукти и бисквити в София и фабриката за сладолед във Варна.

„Трябва да осигурим на учащите се образование и квалификация, каквито са необходими за бизнеса. Само така на младите хора може да се гарантират работни места, а на предприятията – необходимите им квалифицирани кадри”, коментира инициативата на Нестле проф. Анелия Клисарова, министър на образованието и науката.

Коментар