“Играта” във Варна съвсем загрубя

Дни преди Коледа във Варна се разгаря истинска война, вероятно продиктувана от конкурентни "мотиви". В сряда беше нападнат, пребит и прободен три пъти с нож техническият директор на интернет доставчика Спектър Нет – Иван Чевчибашиев, съобщиха от Сдружението за електронни комуникации (СЕК).
Това е трети случай на криминални действия срещу интернет компанията, като досега се посягаше на кабелната й инфраструктура в града. В последната акция от миналата седмица бяха атакувани и мрежите на други оператори.
“Зачестилите в последните два месеца агресивни прояви на нелоялна конкуренция във Варна престъпват всички морални и законови норми и нанасят непоправими щети не само върху дейността на засегнатата компания и ИКТ сектора като цяло, но вече представляват сериозна заплаха за човешкия живот”, заяви СЕК в обръщение до медиите.
“Абсолютно недопустимо е използването на престъпни методи срещу бизнеса на конкурентни фирми, особено в държава – пълноправен член на ЕС. Членовете на СЕК категорично осъждат и застават твърдо срещу подобни нечовешки и криминални актове”, е позицията на сдружението с председател Теодор Захов, управител на Спектър Нет.
СЕК е асоциация на конкурентните оператори: новолицензирани фиксирани телекоми, оператори на мрежи за данни и интернет доставчици. Мисията на сдружението е да осигури подходяща среда, която да стимулира конкуренцията и възможностите за бизнес в сектора на електронните комуникации.  

Коментар