27% CTR (Click-through rate) регистриран в Golden Pages

Рекламодател в онлайн изданието на масовия класифициран бизнес справочник Golden Pages регистрира 27% по показателя Click-through rate, сочат актуални данни на компанията.
Click-through rate, наричан още CTR*, е един от начините за измерване ефективността на рекламните кампании в Интернет. Така сайтът на Golden Pages се очертава като едно от най-ефективните места за онлайн реклама в България.
Най-висок CTR показател е регистриран в класификацията цветарски магазини, като след нея се нареждат рекламодатели от класификации като гоблени, йога и автомобили под наем.
Информацията в сайта на Golden Pages е разделена в 26 сектора, като всеки от тях съдържа различен брой от над 740-те класификации, описващи по-детайлно вида на услугата или продукта. Онлайн изданието включва контактната информация за повече от 70 000 фирми, опериращи в различни бизнес сфери.
Наскоро компанията обяви данните и от друго свое проучване, според което средно 31 200 потребители на седмица са посетили сайта на бизнес справочника. Средно за същия период са регистрирани общо 35 600 посещения седмично, което нарежда онлайн изданието сред едни от най-предпочитаните места в българския Интернет за търсене на всякакъв вид услуги и фирми.
*CTR показва процентното съотношение между кликове и импресии (или показвания) на онлайн рекламата.

Коментар