М-Тел дари над 1,5 милиона лева през 2007 г.

Над 1,5 милиона лева е дарил М-Тел за благотворителни проекти през 2007 г. Даренията бяха направени основно в областта на културата, социалното подпомагане и здравеопазването. На 18 декември компанията беше отличена от Фондация «Българска традиция» с грамота за проявена социална отговорност през 2007 г.
С над 700 000 лева компанията подпомогна реализацията на различни проекти и прояви в областта на културата. В рамките на културните проекти финансово бяха подкрепени значими институции като Народния театър и Националната опера. Първата по рода си изложба  на открито „Земята отвисоко”, организирана с подкрепата на М-Тел , привлече над 150 000 посетители. Тя успя да провокира съзнанието на хората, карайки ги да се замислят за ролята си в опазване бъдещето на планетата Земя. Значителни средства бяха отделени и за популяризирането на модерното изкуство в България. Тази година конкурсът “Награди за съвременно българско изкуство на М-Тел” отново даде възможност на млади художници да застанат редом до утвърдени творци.
През 2007 г. социално-отговорната политика на М-Тел беше съсредоточена върху четири основни проекта, насочени към подпомагане на деца и младежи в неравностойно положение: „SOS Детски селища България”, домът за деца с увреждания „Вяра, надежда и любов” в гр. Мездра; фондация „Очи на четири лапи” и социалните домове в град Априлци.
В началото на годината М-Тел стана първата компания, която се присъедини към програмата на „SOS Детски селища България” – „Осинови семейство”, и в момента е покровител на приемната майка Марчела и нейните 7 деца, подпомагайки ги с 35 000 лева през годината. Ежемесечно мобилният оператор осигуряваше финансова помощ, която да покрива разходите за храна, дрехи, учебни материали, медицинско обслужване и други нужди, свързани с отглеждането и възпитанието на децата. През 2008 г. компанията ще продължи да се грижи за семейството на Марчела.
Днес, в навечерието на коледните и новогодишни празници, М-Тел подари на 24 майки от SOS „Детски селища България” мобилни телефони със специални облекчени тарифни планове, улеснявайки по този начин комуникацията помежду им. 
Компанията продължи подкрепата си за фондация „Очи на четири лапи” и училището за кучета-водачи на слепи хора, предоставяйки им през 2007 г. 50 000 лева. Мобилният оператор традиционно подпомогна и социалните си проекти в училищата, интерната и старческия дом в гр. Априлци.
През годината компанията подпомогна финансово планински преход на група деца и младежи с увреждания, които изкачиха връх Стъпката в Средна Гора. Това беше първата по рода си проява, предприета от хората с физически затруднения в България, с инициатор сдружение “Бъдеще за децата с увреждания”.
Допълнително М-Тел дари средства за закупуване на оборудване и мебели за детски домове и училища, болници, Факултета по стоматология на Медицинския университет, БЧК. 
100 000 лева М-Тел предостави в помощ на пострадалите от наводненията в гр. Цар Калоян. Освен тях, бяха събрани и близо 200 000 лева от SMS-и, изпратени от клиентите на компанията по време на стартиралата на 8 август дарителска кампания.
Като социално отговорна компания, М-Тел ще продължи дарителската си дейност и през 2008 г. Приоритетни ще бъдат дейностите за подпомагане на здравеопазването и националната култура.

Коментар