iPad помага на техниците по вятърни турбини

Подмяната на хилядите страници с малко и леко устройство прави работата по-лесна и по-безопасна

Подмяната на хилядите страници с малко и леко устройство прави работата по-лесна и по-безопасна

Видеоклип на Apple илюстрира нетрадиционни приложения на таблета iPad. Първите кадри показват как техници, работещи по ремонтиране и поддръжка на вятърни турбини, използват най-популярния таблет.

Малко хора биха избрали предизвикателството да работят на мачта при височина близо 100 метра над земята, при екстремни температури и непредсказуемо време. Но техниците, които поддържат вятърни турбини, правят точно това, пише GreenTech.bg.

Една група от тях, свързана с голям европейски производител на турбини, отскоро ходи с таблети по корпусите на ветро-генераторите. Допреди това техниците носели със себе си множество книжки, ръководства, папки с чертежи на електрически схеми и др. Това са над хиляда страници материали. Всичко това – защото е възможно да потрябва, когато са там горе за поддръжка или ремонт.

Подмяната на хилядите страници с устройство с много по-малък размер и тегло, а и с по-голяма мощност, очевидно прави работата по-лесна и по-безопасна. Не е ли това добре?

Тъй като устройството е постоянно свързано в мрежа, това дава и допълнително удобство: техниците могат да имат достъп до своето „настолно“ работно място. Те могат в реално време да се свържат с колеги за консултация. Възможно е да направят и изпратят снимки от турбината, на която се намират, за да услеснят консултацията.

Коментари по темата: „iPad помага на техниците по вятърни турбини”

добавете коментар...

  1. Мартин

    Голям праз 😀

Коментар